Skrällgänget rycker med mera

Tio matcher spelades igår, men jag lyfte fram tre som extra intressanta, idag så följer vi upp med att kika på hur det faktiskt gick, men vi kikar också på ett par andra resultat värda att uppmärksammas.

***

I den viktiga streckmatchen i norr mellan femman Kalix och sexan Vännäs så blev det en väldigt spännande, tight och målsnål tillställning som avgjordes först efter straffar. Och vem klev fram där om inte Kalix überrutinerade härförare Johan Pettersson. Hans straff betydde 2-1 till bortalaget Kalix och två poäng till dom och därmed så har man nu ett litet grepp om allettanplatsen. Man är nu en poäng före och har en match mindre spelad. Den poängen kan komma att visa sig vara väldigt viktig i slutändan.

***

I den västra ettan så kunde inte serieledande Dalen stoppa Mariestad från att förlänga sin numer sex matcher långa segersvit. Dalen saknade några viktiga spelare och segern för serietvåan var odiskutabel. Utöver de inledande minuterna så var det Bois match, och framför allt tredjekedjan imponerade. Stommen i den kedjan utgörs av duon Adam Willig och Philip Elgestål, Hanhals främsta poänggörare förra säsongen, och Willig gjorde två mål och Elgestål två assists. Kan Skövde bryta segersviten på söndag då det stora Skaraborgsderbyt spelas?

***

Också i den östra ettan spelades en seriefinal. Också i denna match var det tvåan som vann. Visby spräckte därmed Huddinges imponerande svit på 16 raka segermatcher. Det var en riktigt jämn historia där matchavgörande 1-2 kom mitt i den sista perioden. Spiken i kistan kom sedan med 1-3 i tom bur. Nu ståtar istället Visby med ettans mest imponerande segersvit. Detta var nionde raka segern, och ö-laget verkar framför allt ha fått ordning på defensiven.

***

Som avslutning så skulle jag också vilja kika på några andra resultat som är av vikt för streckstriden i den östra ettan. Det mest uppseendeväckande var att storfavoriterna Vallentuna fortsätter sin kräftgång. Men frågan är om inte gårdagens 5-6-förlust mot sistaplacerade Sollentuna var den största negativa överraskningen hittills. Speciellt då man trots att man sent hämtade in ett 3-5-underläge, ändå lyckades förlora under ordinarie tid. Man har visserligen tre matcher färre spelade än femman Hanviken, men man är nu hela 11 poäng efter. Det är visserligen många poäng kvar att spela om, men det är inte mycket som talar för att Vallentuna ska lyckas plocka nödvändiga poäng.

För samtidigt som Vallentuna visar upp allt annat än stabilitet så går den stora överraskningen Hanviken från klarhet till klarhet. Segeltorp kom till match med seger mot Strömsbro och poäng mot Vallentuna i de senaste två matcherna, men mot Hanviken hade man inget att hämta. Hanviken vann med 4-1 och har nu gjort ett litet ryck på sin femteplats.

Strömsbro tappade nämligen en poäng i sin match mot Hammarby. Hammarby som spelat bättre än vad de fått poäng för visade moral och hämtade in ett tvåmålsunderläge i sista perioden. Strömsbro, (där Axman för övrigt gjorde mål 7 och 8 sedan comebacken för tre matcher sedan), lyckades visserligen vinna i sudden, men tappade en poäng på Hanviken.

Lämna ett svar