Tre matcher som sticker ut

Tio matcher står på hockeyettanutbudet denna afton, men de flesta spelas mellan lag som är rätt ojämnt matchade.  Men tre matcher sticker ut, tre matcher som både är ovissa och intressanta på sina sätt.  

Den första matchen är en match i norr, Vännäs- Kalix. En klassisk sexpoängsmatch mellan laget som just nu innehar femteplatsen och därmed allettanstatus (Kalix) och laget som jagar närmast (Vännäs). Just nu har de exakt samma poäng så, det är bara målskillnad som skiljer lagen åt. Kalix var favoriter inför serien att ta en allettanplats, medan Vännäs var en outsider. En outsider som alltså verkligen utmanar och kampen dom emellan är väldigt jämn. Kalix har en match färre spelad så de har ändå ett bättre utgångsläge, men vid Vännässeger ikväll så är det dom som sitter i förarsätet. Båda är också rätt lika formmässigt, de har dessutom nästan identiska målskillnader (Kalix 38-35, Vännäs 37-36). Det är med andra ord helt ovisst och en riktig nagelbitare för inblandade parter. Det kan vara helt avgörande poäng som står på spel.  

Den andra matchen som sticker ut är toppmötet i den östra ettan mellan serieledande Huddinge och tvåan Visby. Huddinge har kört över den östra ettan så här långt medan Visby inledde rätt knackigt. På slutet har dock ö-laget fått upp ångan ordentligt och de har tagit 13 poäng de senaste fem matcherna. Är det ikväll Huddinges segertåg ska ändas? Så här långt har de alltså imponerande 16 raka segrar, varav endast en är efter sudden. Nyckeln för Visbys del måste vara att få stopp på Huddinges offensiv, de snittar nästan sex mål per match framåt så här långt!

Sista matchen jag vill lyfta fram är också den en toppmatch, fast denna gång i den västra ettan. Serieledande Dalen tar emot serietvåan Mariestad, det är också de två lag som är de formstarkaste lagen i västra ettan. Dalen har fått in två spelare med massor med SHL-rutin i Christoffer Persson och Martin Thörnberg. Den före detta landslagssnipern Thörnberg gjorde två mål i sin första match mot Lindlöven och lär bli svårstoppad också i afton. Mariestad har dock spelat starkt defensivt det senaste med endast sex insläppta mål totalt de senaste matcherna. Det kommer antagligen bli en häftig kamp mellan de två topplagen.

Lämna ett svar