Tävlingschefen ryter till

Idag slog Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom i ett brev till Hockeyettanklubbarna näven i bordet. Detta med anledning av den stora lånekarusell som tagit fart sedan det stod klart att J20 Nationell pausat sitt seriespel på grund av rådande Coronaläge.

– Syftet med Folkhälsomyndighetens restriktioner är att begränsa smittspridning och att undvika att grupper av människor möts och blandas, för ishockeyn att inte flytta spelare fram och tillbaka mellan föreningar. Att då använda spelarövergångar som en metod att kringgå myndigheternas restriktioner uppfattas både inom och utanför ishockeyn som oansvarigt, slår han fast.

Nu uppmanar han alla föreningar, spelare, agenter, förbund och ligaorganisationer att följa myndigheternas råd, annars hotar han med att tidigarelägga transferstoppet från dagens 15/2.

Det är ovanligt skarpa ord från tävlingsnämnden, och än skarpare formulerat än det brev föreningen Hockeyettan gick ut med i tidigare till sina medlemsföreningar där man uppmanade till att inte låna in juniorspelare. Sedan J20 Nationell pausades har ett 60-tal spelare lånats ut till hockeyettanklubbar. Imorgon under dagen så kommer kmhockey.se Mats Tjernström med en genomgång av hur lånen lyckats i sina nya klubbar.

Lämna ett svar