Hur gick det?

Igår plockade jag ut de tio hetaste drabbningarna i hockeyettan under söndagen, idag så är det dags att kika hur det gick.

Piteå-Kiruna AIF 3-2

Piteås fyra matcher långa förlustsvit bröts när man igår lyckades besegra Kiruna AIF med 3-2. En väldigt viktig seger för deras del, nu har man fortfarande ett bra läge för allettanspel, även om det är för tidigt ännu att blåsa faran över. AIF å sin sida får inrikta sig på spel fortsättningsettan.

Hanviken-Strömsbro 6-4

Som jag skrev innan matchen så var det mycket som talade för Hanviken och visst stod dom som vinnare. (Varsågod för det speltipset!;-)). Nu ligger det stora sensationslaget i öster( Haninge) på en allettanplats och då Vallentuna förlorade så har man nu ett fint slagläge för att faktiskt få behålla den också. Strömsbros läge ser dock alltmer prekärt ut. Ska en av allettan favoriterna rentav missa allettan?

Vallentuna-Wings 3-5

Dom stora favoriterna inför grundserien Vallentuna föll ännu en gång. Man har inte alls fått till det spelmässigt och nu har man visserligen tre matcher färre spelade än femman Haninge, men man har sju poäng upp och med nuvarande poängsnitt så räcker det inte. Wings å sin sida håller sig kvar i allettanstriden, nu endast en poäng ifrån.  

Forshaga-Dalen 0-1

En jämn match där det ofta blir laget med störst självförtroende som vinner. Så också i denna match. Nu leder Dalen serien med bra marginal och man behöver nog inte plocka en enda poäng till, man kommer till allettan ändå. Forshaga å sin sida har sex poäng upp till femman Mariestad nu med en match mer spelad, det känns mycket. Man hade behövt vinna denna match för att vara en realistisk utmanare.

Lindlöven-Borlänge 3-2

En märklig match där Lindlöven för spelet i första och vinner skotten med 19-7 men ligger under med 0-2. Sedan helt omvänd matchbild i andra och Borlängeseger i skott med 21-10 men då vann Lindlöven perioden med 2-0. I sista sedan kunde Lindlöven ändå avgöra och nu har laget en bra marginal neråt. Båda lagen kan börja planera för en alletta.

Grums-Kumla 2-3 e sd

Två lag som är de som närmast jagar Mariestad på femteplatsen. Det blev Kumla som avgick som segrare efter sudden och nu har man fem poäng upp med en match mer spelad. Kumla med sex raka hemmasegrar tar sig nu an Mariestad just på hemmaplan på onsdag, en match man måste vinna för att fortfarande ha en realistisk möjlighet att passera. Grums å sin sida är sju poäng efter Mariestad men har lika många matcher spelade. De lär hålla på Kumla på onsdag.

Mörrum-Nybro 4-2

Mörrum fortsätter visa fin form, framför allt på hemmaplan där man vunnit fem av sju matcher och tagit poäng i sex. Nu var man det klart starkare laget mot förhandsfavoriten Nybro i de första två perioderna och vann rättvist trots en Nybroforcering i sista. Det innebär att Nybro sensationellt nog ligger utanför en allettanplats. Nu har man i och för sig två matcher färre spelade, men visst har det säkert insmugit sig en del nervositet i Nybroleden? Mörrum å sin sida sprudlar just nu av självförtroende och man är just nu det kanske starkaste laget i hela södra ettan.

Vimmerby-Karlskrona 2-3

Vimmerby drog på sig 14 utvisningsminuter medan Karlskrona endast drog på sig 4 minuter, vilket kom att bli avgörande i toppmötet då Karlskrona gjorde två mål med en man mer. Vimmerbytränaren Phil Horsky var minst sagt missnöjd med domarinsatsen efter matchen och det var viktiga poäng som stod på spel. I och med segern är KHK:s allettanplats tryggad, medan Vimmerby å sin sida lär behövs strida hela vägen in i slutomgången för att säkra sin.

Krif-Troja 3-4

Krif startade matchen klart piggast, men tunga Troja malde ner motståndet och vände matchen. Trojas behöver nog bara en seger till för att vara statistiskt klar för allettan, medan Krif har tre poäng upp med sju matcher kvar. Det är inte kört, men man har inte råd med så många fler förluster.

Halmstad-Tranås 5-1

Vad har hänt med Tranås? Innan uppehållet var laget ett av de formstarkaste, efter uppehållet är laget en skugga av det innan. Fyra raka förluster har gjort att laget ramlat som en sten genom tabellen och nu är det inte mycket som talar för att det topptippade laget når en alletta. Då har Halmstad betydligt bättre läge. Som jag ser det så är det nu fem lag som slåss om de tre sista allettanplatserna i söder och Halmstad och Nybro har bäst utgångsläge med ungefär 1/3-del av serien kvar att spela.

Till sist lite övriga noteringar:
* Ö-vik gav sig själva lite ny luft i allettanstriden efter suddenseger mot Teg. Nu är man endast två poäng efter femman Vännäs och man visar på fin form.
* Visby Roma är VÄLDIGT målsnåla. För andra matchen i rad vann man med 1-0. Denna gång mot Nyköping.
* Skövde förlorade överraskande mot Köping med 4-2. Jonas Eneroth stod på huvudet framför allt i första när Skövde tryckte på, och sedan klev prestigelånet Janne Kivilahti fram och gjorde ett mål och tre assist i segermatchen.
* Mariestad körde fullständigt över Malung och ledde skotten med 36-13 efter två perioder. Trots det låg man under med 0-1. I sista så fortsatte dock man mala ner Malung och då lossnade det. Till slut skrevs segersiffrorna till 4-1, trots att Mariestad fick ett mål bortdömt för hög klubba som var i lårhöjd.

Lämna ett svar