Intryck från söndagsmatcherna

Igår fokuserade jag på matchen Mariestad-Lindlöven främst, en match där hemmalaget gick segrande ur striden med 3-2 efter sudden death. En match av bra kvalitet måste sägas, Mariestad kom till matchen med svagt facit där fem av senaste sex matcherna slutat i förlust medan Lindlöven hade fyra raka segrar. Men Mariestad lyfte sig rätt rejält och var det bättre laget i drygt en period innan Lindlöven började spela mer fysiskt och på så sätt jobbade sig in i matchen. Det var nästan slutspelshockey stundtals med bra tempo, mycket tacklingar och småbråk efter var och varannan avblåsning. Bois vann dock till slut rättvist och tog därmed en viktig seger, nu har dom fem poäng ner till en missad allettanplats. Men framför allt lovade spelet mer än det de visade matcherna innan.

***

Om vi fortsätter syna den västra ettan så vann Dalen med solklara 5-2 i den tidiga seriefinalen mot Skövde. Odiskutabla siffror och får man tro omdöme efter matchen gjorde Skövde en ytterst medioker insats. Dalen å andra sidan gjorde en spelmässig uppryckning efter två raka förluster.

***

Två lag som vill vara med och utmana om en allettanplats i den västra ettan är Kumla och Köping. Kumla inleddes säsongen starkt men har tappat på slutet, medan omvänd formkurva gäller för Kumla. Att det är Kumla som är det formstarka laget syntes också då Kumla vann med klara 6-3, spelmässigt speglade det matchbilden väl. Kumla har i och med segern fem raka hemmasegrar och ser i och med detta ut som den kanske allvarligaste utmanaren om allettanplats.

***

Om jag sedan kikar på resultaten från övriga serier så kan man konstatera två saker. För det första: Boden och Huddinge fortsätter ta storsegrar. Senaste Bodenoffret var Sundsvall som inte hade något att sätta emot och 1-7 är stora siffror. Huddinge var dock ännu värre då man besegrade Strömsbro med hela 8-0. Strömsbro var det många som tippade som allettanlag inför säsongen, men har gått klart sämre än väntat. Trots tränarbyte så verkar det som att man inte riktigt fått det att vända än, att släppa 8 och inte göra ett enda framåt är svagt. Samtidigt starkt av Huddinge, som spelar med en imponerande fart och kreativitet.

***

Om dessa två lag imponerade, så kan man inte säga detsamma om Hudiksvall och Tranås som båda förlorade igår. Hudiksvalls 1-4-förlust mot Hanviken var naturligtvis den mest uppseendeväckande av de båda nollpoängarna. Man hade dubbla revanscher att utkräva, dels efter förlusten mot Huddinge senast, dels sedan man förlorade det första mötet lagen emellan. Men man orkade inte alls tända till verkade det som och 1-4-förlusten var om man ska tro de som sett matchen odiskutabel. Många av spelarna i Hudiksvall såg förvånansvärt loja ut. Rykten om att Ljusteräng inte har spelarnas förtroende börjar höras allt mer frekvent.

Tranås förlust mot Mörrum var inte lika iögonenfallande, men ändå något som måste ses som en missräkning för allsvenskt jagande Tranås. Mörrum är ett bra lag, men det är också ett lag som man måste ha bakom sig om man ska räkna in en allettanplats efter jul. Nu ligger man utanför allettanplats trots att man har en match mer spelad än fyran och femman. Tranås hade annars en bra form med fem segrar de senaste sex matcherna innan gårdagen. Bland annat hade man besegrat såväl Troja som Nybro. Mörrum verkar dock vara ett bogeyteam för Tranås, Mörrum vann också första mötet lagen emellan.

***

I den norra ettan så spelades också toppmötet mellan Piteå och Teg. Trots 3-0-underläge efter halva matchen så lyckades faktiskt Teg starkt nog vända och vinna matchen med 5-3. Piteå verkar vara inne i en riktig svacka och man har nu tre raka förluster. Den tidigare självklara allettanplatsen börjar inte se lika kassaskåpssäker ut.

Lämna ett svar