Spetsspelarna som kan gå till hockeyettan

I förrgår tillkännagavs att J20 Nationell (fd superelit) ställs in. Det gör att ett antal hundra duktiga spelare nu står utan möjlighet att få spela ishockey. Dessutom ett antal hundra som står utan möjlighet att få den utveckling som de givetvis är ute efter. Killar som brinner för hockey, som inte kan tänka sig ett liv utan det. Vi har också ett antal SHL- och allsvenska klubbar som absolut vill att deras juniorer ska fortsätta spela och utvecklas för att kunna ta klivet upp i a-laget, för att kunna hålla den bredd på trupperna som krävs speciellt nu i Coronatider. Det funkar inte att plocka in en junior som inte gjort annat än tränat i två månader, matcher krävs för att kunna tävla och för att ta kliv i sin utveckling.

Det är med andra ord upplagt för att en mängd spelare nu kommer ut på marknaden, ett enormt smörgåsbord för klubbar som ändå är igång att ta för sig av. Men SHL- och de allsvenska klubbarna är redan rätt fulltecknade med spelare, speciellt som många spelare sökt sig till Sverige då andra länder inte kört igång än. Det gör att de enda klubbarna spelarna och deras klubbar kan vända sig till är hockeyettan. Och det är på hockeyettans villkor i och med att det finns så många spelare, några högre löner lär de inte behöva betala ut.  Vi kommer därför med all säkerhet se väldigt många spelare lån till hockeyettanklubbarna dagarna som kommer. Idag tillkännagav till exempel Kumla att de lånat in två backar från Örebro. Dels ledaren i backarnas poängliga för J20 Nationell, Filip Forsmark,  en back som gjort en SHL-match, dels Erik Norén som gjort 12 SHL-matcher med Örebro redan denna säsong. Jag tänkte gå igenom några av superelitklubbarna och se vad de kan tänka sig vilja låna ut till hockeyettanklubbarna. Eventuellt kompletterar jag med resten av superelitklubbarna imorgon.

Om vi börjar med en norrländsk klubb, Skellefteå , så är det kanske framför allt två spelare som ser extra intressanta ut. Simon Robertsson, en blott 17 årig ytter som redan fått spela 2 SHL-matcher och är en etablerad juniorlandslagsman. Den andre är Elias Salomonsson, en back som kanske är lite för ung än, endast 16 år, men han spelar redan i U18-landslaget och ligger fyra i backarnas poängliga och är ett superlöfte. Kanske något för lag som Lejon, Vännäs eller Teg?

Om vi går söderut i vår odyssé så kommer vi till Gävle och Brynäs. Där har yttern Oskar Kvist redan fått spela sex matcher i SHL och honom vill man säkert ha i matchform. En annan ytter är Alexander Ljungkrantz som också har fått chansen i SHL, två gånger, och är säkert också prio för Brynäs att hålla igång. Strömsbro kanske är det logiska valet för dessa herrar?

I Leksand så har centern Jesper Kandergård 5 shl-matcher under säsongen och lär vara prioriterad till att få matcher. Varför inte i Malung eller i Borlänge? Också Alexander Lundkvist, backen, kan vara aktuell för utlåning. Han gjorde 8 SHL-matcher förra säsongen och har redan spelat en match utlånad till Mora.

Stockholmsklubbarna har säkert stenkoll på vilka spelare Djurgården kan tänka sig att låna ut. Två herrar Djurgården säkert gärna ser i matchspel är centern Oscar Bjerselius, en U18-landslagsspelare förra säsongen som också fått spela med a-laget vid sju tillfällen redan. Också Ludvig Hedström har fått spela en SHL-match. Backen är också en juniorlandslagsman.

Tranås har ett nära samarbete med Linköping och har flera spännande talanger som de nog kan få låna om de vill. Backen Albert Lyckåsen har redan fått spela några matcher i Tranås på lån med stor framgång, junorlandslagsmannen lär säkert knytas upp igen. En annan juniorlandslagsspelare är Daniel Ljungman, en center som fått chansen till a-lagsspel fyra gånger i vinter redan. Juniorlandslagsspelare är också centern Elliot Ekmark, och en sista tänkbar lånespelare av hög klass är Arvid Costmar. Centern har redan gjort 8 SHL-matcher under säsongen.

I Värmland så slickar säkert Forshaga och Grums sig om munnarna när de kikar på Färjestads juniorer. Främst är det tre namn som gör att det vattnar lite extra i munnen. Noah Andersson, legendaren Nicklas pojk, är en center med 2 SHL-matcher för Färjestad under säsongen. Linus Lööf är en 18 årig back som står väldigt nära en a-lagsplats, han har redan fått prova på vid fyra tillfällen. Forshaga har redan sett Adam Arvedsson, backen, på nära håll då han varit utlånad till Forshaga redan. Han är trea i backarnas poängliga i J20 Nationell.

Hanhals har under flera år haft ett nära samarbete med Frölunda. Samarbetet fortsätter säkert, och det är framför allt två spelare som Frölunda vill ha igång. Theodor Neiederbach, en center/ytter som ligger tvåa i hela J20 Nationells poängliga och som också spelat fem matcher i SHL med Frölunda. Elmer Söderblom är en ytter som mest spelat i SHL denna säsong, 7 matcher har det blivit på toppnivån. Den välväxte juniorlandslagsmannen mäter hela 200 cm och väger 103 kg.

Dalen har gått suveränt så här långt, men mycket vill ha mer och varför inte plocka in Alexander Lundman, som leder hela poängligan i superelit med sina 16 mål och 20 assists? Även Oskar Olausson,en annan ytter med 5 SHL-matcher och som dessutom är juniorlandslagsspelare skulle säkert också kunna addera kvalitet.

Örebro har redan lånat ut ett par av sina bästa backar, men de har också kvar en ytter med 8 SHL-matcher under säsongen. Elias Ekström kommer säkert vara en spelare som Örebro vill se igång.

Växjös juniorled kanske inte dignar av intressanta spelare, men Hampus Sjöbrink, är en back som fått spela 1 SHL-match under säsongen och kan vara bra för Växjö att ha i matchtempo. Centern/yttern Victor Stjernborg, är en U18-landslagsspelare som säkert vill hitta en klubb att spela i.  

Till sist så kommer vi längst söderut och till Malmös juniorer.  17-årige backen Anton Olsson har trots sin ringa ålder redan 10 shl-matcher och är U18-landslagsspelare. Kanske något för Mörrum eller Tyringe? Tyringe har redan lånat en annan Malmöjunior, Oskar Magnusson, en center/ytter med 6 matcher i Malmös a-lag.

Lämna ett svar