Intressanta möten under söndagen

Det stundar en väldigt intressant söndag med många matcher som både kommer att bli jämna och spännande.

I norr så väntar en riktig toppmatch då obesegrade Teg tar sin an ett annat obesegrat, nämligen Boden. Ett möte mellan två förväntade topplag som vill pinka in revir inför kommande säsong där båda lagen förväntar sig att få möta varandra fyra gånger minst. Ett möt där Boden ändå måste anses vara favoriter.

I den östra ettan ska det framför allt bli intressant att se Nyköping ta sig an Visby. Den överraskande serieledaren har än så länge mött lag som förväntas befinna sig i bottenstriden, nu är den första riktiga utmaningen då Visby är ett lag som alltid förväntas ta sig till en alletta. Ö-laget förlorade dock överraskande senaste matchen mot Wings och därtill på hemmaplan och har därmed visat sig mänskligare än vanligt. Men nog är de favoriter i eftermiddag?

I väster så har de förväntade topplagen Borlänge och Lindlöven startat upp serien oväntat knackigt. Nu möts de i Borlänge och båda lagen lär brinna av lust att visa att de kan bättre än vad de visat. Borlänge får dessutom tillbaka skadade Markus Persson och vi vet alla vad han betyder för laget. Det lär med andra ord bli en tuff uppgift för Lindlöven, men å andra sidan så kanske det kan passa dom att få slå ur underläge?

Ett annat intressant möte är västra ettans överraskningslag Köpings möte med Skövde. Ett Skövde som av vissa var tippade som seriefavoriter har kanske lite mer att bevisa än så länge och jag tror att de gör det ikväll, även om Köping har allt att vinna.

Den södra ettan är mest välfylld med ovissa och intressanta matcher. Det skiljer bara en poäng mellan Troja och Krif, två lag som gärna ser sig som allettanfavoriter. Vinnaren i denna match skaffar sig ett bra läge för att vara just det, och i mina ögon får Troja ses som favoriter.

Tranås vann för första gången mot Krif senast, och den tippade seriefavoriten kunde därmed dra en lättnadens suck efter en minst sagt svag inledning. Nu väntar en ny tuff utmaning då Halmstad står på andra sidan. Ett Halmstad som senast förlorade med hela 10-1 mot Kalmar och därmed lär vara fyllda av revanschlust. Förlust igen och det kommer bli en klart längre väg upp till allettanplatserna.

Sista matchen i söder jag vill lyfta fram är den kanske allra mest ovissa. Storlaget KHK tar emot Vimmerby i något som kan ge en klar fingervisning om vilket av laget som kan bli att räkna med på allvar i vinter. Jag tror på Vimmerby i denna match, men KHK har två raka segrar och hemmaplan så det är öppet.

Lämna ett svar