Ännu en skräll i premiäromgången

Igår var det Malung som skrällde i sin match mot Forshaga, men frågan är om inte dagens skräll ändå var ett snäpp större. För den södra ettans favoriter, Troja, åkte till Kungsbacka för att ta sig an Hanhals med ett segerodds på 1,15 men fick ändå åka därifrån som förlorare.

Nyckeln för Hanhals del var den fina starten. Man tog nämligen redan efter drygt fem minuter ledningen sedan stjärnvärvningen Jens Hellgren hittat efter en retur i powerplay, och innan halva perioden var spelad så ledde man med 2-0 sedan Markus Ruuskanen hittat rätt bakom Wictor Ragnevall efter en spelvändning. Visst hade Troja lite mer puck, men Hanhals stod bra upp under resten av perioden, men i slutminuten kunde ändå Viktor Romfors reducera i powerplay.

Den andra perioden präglades av utvisningar, det var knappt något spel 5 mot 5 överhuvudtaget. Hanhals hade bland annat två 5 mot 3-lägen de inte lyckades utnyttja, däremot så hittade Troja rätt en gång genom Trojas bästa spelare för aftonen, Alexander Bjurström. Spelmässigt var annars perioden hyfsat jämn.

Den sista perioden var det bara ett lag på banan. Hanhals gick formligen på knäna sedan de gått på tre femmor hela matchen, och Troja naglade fast hemmalaget i egen zon och skapade fler riktigt fina lägen för att avgöra. Men Mattias Israelsson i Hanhalskassen storspelade och backarna spelade uppoffrande vilket gjorde att man lyckades freda sig till vad många skulle tro blev en poäng.

Och de första 3½ minuterna i sudden så var det enbart spel i Hanhals zon, men så stack Hanhals upp och Lukas Wahlberg kunde överraskande avgöra matchen efter Mattias Elfströms fina passning. Mattias som förra säsongen spelade i Troja visade därmed att släkten är värst och kunde bärga en seger i första tävlingsmatchen sedan återkomsten. Kung på isen var dock Jens Hellgren som visade vilken stor tillgång han kommer att bli för Kungsbackalaget.