Serietips södra ettan: 1:an

1:a Troja

Förra säsongen levde Troja inte riktigt upp till det stora favoritskapet de har inför varje säsong. Visserligen är en andraplats i grundserien och en fjärdeplats i allettan inga dåliga placeringar, men de var tippade att vinna båda serierna. I playoffspelet lyckades man sedan med stor möda avfärda Boden i playoff 2 och i playoff 3 så låg man under mot Visby när spelet avbröts. Nu har man dragit ner på spelarbudgeten med 30% men frågan är om laget är svagare eller kanske till och med starkare?

Nyförvärv

Anton Hjalmarsson, mv från Alvesta

Tim Bothén, b från Halmstad

Måns Hansson, b från Zell Am See

Jesper Emanuelsson, fw från Mölndal

Alexander Bjurström, fw från Almtuna

Victor Gagic, c från Halmstad

Hampus Gustafsson, fw från Rögle

Spelarförluster

Anton Svensson, mv till KH Torun

Carl Ernstig, b till Kristianstad

Jonatan Nielsen, b till Rödovre Mighty Bulls

Alexander Edström, b till Herlev Eagles

Sebastian Hansson, fw till Boden

Mattias Elfström, fw till Hanhals

Oscar Öhman, fw till Kristianstad

Mattias Åkesson, c/fw till Herlev Eagles

Hampus Olsson, fw till Tranås

Felix Wermelin, c/fw till Dalen

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Anton Hjalmarsson, ny från Alvesta

Wictor Ragnewall

Kommentar:

Tidigare säsonger har man haft två riktigt vassa målvakter som turats om, men till denna säsong lär duktiga Wictor Ragnewall få stå i stort sett allt. Backupen Anton Hjalmarsson känns nämligen som ett väldigt osäkert kort. Ett svagare par denna säsong med andra ord, men ändå värd en fyra.

Backar *****

Tim Bothén, ny från Halmstad

Måns Hansson, ny från Zell Am See

Linus Andersson

Niklas Enberg

Martin Fransson

Daniel Karlsson

Kevin Karlsson

Kommentar:

Man har gjort tre riktigt tunga tapp i Nielsen, Edström och Ernstig, men man har också fått in två pjäser som håller bra klass i Bothén och Hansson. Det gör att man besitter sex riktigt bra backar av hög hockeyettanklass, men sedan blir det tunnare. Femman är svag.

Forwards *****

Jesper Emanuelsson, fw ny från Mölndal

Alexander Bjurström, fw ny från Almtuna

Victor Gagic, c ny från Halmstad

Hampus Gustafsson, fw ny från Rögle

Emil Eriksson, fw

Noa Lindqvist Muci, c

Karl Olovsson, c

Victor Romfors, fw

William Romfors, c

Lukas Sjöblom, fw

Carl-Johan Sjögren, fw

Tobias Törnkvist, fw

Simon Wester, c

Kommentar:

Visst kan tappet av evigt poängsprutande Mattias Åkesson bli kännbart, och man har också blivit av med bra forwards som Oscar Öhman, Hampus Olsson och Mattias Elfström, men ersättarna är ännu vassare. Speciellt Alexander Bjurström och Hampus Gustafsson är ju spelare som är för bra för att spela på hockeyettannivå egentligen. Det gör att man har både spets och bredd som få andra i hockeyettan.  

Tränare ****

Roger Forsberg

Kommentar:

Har haft ettans kanske dyraste och mest stjärnfyllda lag under två säsonger nu utan att riktigt ha fått det att lyfta. Men han har ju meriter som visar att det är en ytterst kompetent tränare. Blir det tredje gången gillt denna säsong?

Totalt Betyg: 18*

Kommentar:

Visst ser det tunnare ut på såväl målvaktssidan som på backsidan, men man har fortfarande spets på alla positioner och bredd nog för att gå in i serien som favoriten att slå.  

Tränarintervju

Roger Forsberg: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker den varit positiv för vår del. Vi har fått in en del intressanta spelare, som visserligen har stora skor att fylla, men av det vi sett hitintills så har vi växlat upp farten och kreativiteten i anfallsspelet. Backsidan är till stora delar intakt, så det har varit en bra försäsong i stort.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Om vi nämner några som visat sig vara drivande är Wictor Ragnewall och rutinerade ”Trucken” (Daniel Karlsson) och Niklas Enberg som kan leda de yngre. Av forwards är Wille Romfors en spelare som driver varje match och träning med framgång, sedan Hampus Gustafsson även om han kom in sent. Sedan har vi också några trotjänare i Carl-Johan Sjögren och Tobias Törnqvist som också kommer bli viktiga.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Ser man till de två tidigare åren jag varit här så är att vi ett speedigare, yngre och hungrigare lag. De här två åren har vi haft ett tungt och bra lag, men det har varit lite för kontrollerat. Nu känns det som att vi är mer frisläppta, gasar mer och är mer framåtlutade. Det ser jag som en fördel.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Åh herregud! Jag måste få säga att det är tio lag som slåss om fem platser, jag kan inte rangordna lagen. Som ”Tisse” (Mikael Tisell, tränare för Nybro) sa ifjol: 13 av deras segermatcher var med uddamålet, så är söderettan, det är tufft. Sedan finns det kanske några lag som har större chans, men inget kan säga att de kommer spela allettan med säkerhet. Det är tio lag som fem platser som sagt.

Slutgiltiga tabellen

 1. Troja 18*
 2. Nybro 17*
 3. Karlskrona 17*
 4. Tranås 15*
 5. Vimmerby 17*
 6. Krif 14*
 7. Halmstad 13*
 8. Kalmar 13*
 9. Mörrum 12*
 10. Hanhals 12*
 11. Borås 8*
 12. Tyringe 7*

Lämna ett svar