Serietips södra: 3:an

3:a Karlskrona

Det har varit en klart nedåtgående trend för Karlskrona de senaste åren. Det tidigare poplaget har dragits med stora ekonomiska problem och ramlade därför först ur SHL och förra säsongen var man ett bottenlag i allsvenskan. Man klarade sig dock från kval neråt men degraderades ändå då licensnämnden inte ansåg att kraven på ekonomisk soliditet uppfyllts. Men tack vare en kraftansträngning så står man nu skuldfria och siktar på att ha en helprofessionell spelartrupp kommande säsong. Man lär med andra ord bli att räkna med, även om truppbyggandet kom igång sent.

Nyförvärv

Martin von Schoultz, mv från Växjö J20

Fredrik Sandberg, b från Visby

Adam Bäckehag, b från Leksand J20

Alexis Binner, b från AIK

Pontus Englund, b från RB Hockey juniors

Christoffer Rasch, b från Vimmerby

Jesper Solomon Frisell, b från Krif

Jonatan Lundin Andersson, fw från Freölunda J20

Maxim Maltsev, c/fw från Yunost Minsk

Filip Nordström, c från Lindlöven

Nestor Plarsmo, fw från Hammarby

Oskari Siiki, fw från Tuto Hockey

Spelarförluster

Anton Sundin, b till Halmstad

William Pethrus, b till Kristianstad

Måns Hermansson, b till Fassa

Ludvig Jardeskog, b till Västervik

Viktor Liljegren, fw till Västervik

André Nordstrand, fw till Väsby

Hannes Johansson, c/fw till Tingsryd

Lukas Enqvist, c/fw till Hudiksvall

Henrik Rommel, c/fw till Väsby

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ****

Martin von Schoultz, ny från Växjö J20

Marcus Hellgren

Kommentar:

I Marcus Hellgren så har man kanske ettans bästa målvakt, även om hans stats från förra säsongens allsvenska spel inte imponerar. Han fick dock också chansen i SHL med Oskarshamn och hade där faktiskt bättre räddningsprocent, så kapacitet finns absolut. Backupen är dock ung och oprövad.

Backar ****

Fredrik Sandberg, b från Visby

Adam Bäckehag, b från Leksand J20

Alexis Binner, b från AIK

Pontus Englund, b från RB Hockey juniors

Christoffer Rasch, b från Vimmerby

Jesper Solomon Frisell, b från Krif

Lucas Frank, uppflyttad från J20

Kommentar:

Backsidan är helt nykomponerad. Alexis Binner har allsvensk rutin och är en stabil defensiv back. Utöver honom så har man tre rätt rutinerade kort i Christoffer Rasch, Fredrik Sandberg och Jesper Solomon Frisell som man vet att man får ut rätt mycket av, alla tre kommer från fina säsonger. Men sedan är det ungt och orutinerat på de sista tre platserna. Visst har de fina poängstats från sin juniortid, men det är en annan sak med seniorhockey.

Forwards ****

Jonatan Lundin Andersson, fw från Frölunda J20

Maxim Maltsev, c/fw från Yunost Minsk

Filip Nordström, c från Lindlöven

Nestor Plarsmo, fw från Hammarby

Oskari Siiki, fw från Tuto Hockey

Niklas Johansson

Axel Lindström

Jesper Persson

Mikael Roslund

Kommentar:

Visst är det en hel del spännande namn i denna uppställning. Fyra stycken forwards har valt att följa med ner från allsvenskan och kommer att utgöra en viktig stomme. Niklas Johansson måste vara ettans bästa center, han var ju en toppcenter också i allsvenskan. Mikael Roslund är en stark målskytt på hockeyettannivå, det har han visat tidigare. Jesper Persson hade en finfin första allsvenska säsong, säsongen som gick medan Axel Lindström har fyra allsvenska säsonger i ryggen och kan bli en viktig brunkare. Av de nya så har Oskar Siiki har 167 matcher i SM-liiga bland annat medan Maksim Maltsev har en hel del rutin från ryska andraligan. Övriga har hämtats in från diverse hockeyettanklubbar. Nestor Plarsmo är en riktig lirare som gått under radarn i den östra ettan och Hammarby. Jonatan Lundin Andersson gjorde det bra som utlånad till Hanhals medan Filip Nordström var nära Mora för ett par säsonger sedan och vill säkert få en ny chans att nå allsvenskan. Så många bra namn, men för tunt för att nå ett toppbetyg.

Tränare *****

 Mats Lusth
Kommentar:

Mats Lusth hade en fin karriär som spelare i SHL i rollen som en tuff och kompromisslös attitydspelare. Mycket av det har han tagit med sin i sin roll som tränare, han är tuff och backar inte för att ta till dom medel som behövs för att nå framgång. Och framgångsrik måste man säga att hans tränarkarriär varit, han har bland annat en dryg säsong som SHL-tränare.

Totalt Betyg: 17*

Kommentar:

Tränarintervju

Mats Lusth: Hur ser du på er silly season?

Den har varit lite jobbig för oss alla med spelare som skulle komma som inte kom och så där, så vi är inte klara än. Men det vi fått har sett bra ut så här långt på träningsmatcherna.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Helt klart dom som är kvar från förra året. Mackan i målet (Marcus Hellgren), Nicke (Niklas Johansson), Axel (Lindström) och (Mikael) Roslund. Dom kommer få ta stort ansvar, också Alex(-is) Binner kommer få dra ett stort lass.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Jag tycker vi har två riktigt bra kedjor. Sedan tycker jag att vi har Mackan (Marcus Hellgren) kvar som provat på SHL i slutet av förra säsongen, där har vi erfarenhet och rutin. Sedan hoppas vi kunna fylla på med en bra kedja till så ska vi kunna vara med. Jag tycker vi har en bra backsida också med ett par unga spännande backar, rightare.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Haha, knappt jag kan lagen, men varje år är det tufft, så var det när jag var i Kristianstad med, det är en tuff serie. Nästan sju lag som äör emd med 3-4 omgångar kvar, så kan inte tippa, många som är med och slåss. Men vi ska vara ett av dom.

Betygstabellen så här långt:

 1. ??
 2. ??
 3. Karlskrona 17*
 4. Tranås 15*
 5. Vimmerby 17*
 6. Krif 14*
 7. Halmstad 13*
 8. Kalmar 13*
 9. Mörrum 12*
 10. Hanhals 12*
 11. Borås 8*
 12. Tyringe 7*

Lämna ett svar