Serietips östra ettan: 3:an

Visby är laget som alltid lyckas toppa formen inför Playoff-spelet och växer ju längre säsongen pågår. Förra säsongen kom laget tvåa i grundserien på sämre målskillnad än Väsby. I Allettan gick det relativt tungt och laget slutade på åttonde plats, en poäng före Skövde och fixade ändå playoffplatsen. Lindlöven valde att möta Visby i PO1 och där vann Visby sin hemmamatch och snodde även med sig match tre. I Playoff 2 skickade de ut en av förhandsfavoriterna när de slog ut Borlänge med 2-1 i matcher, den tredje och avgörande vann de med förkrossande 8-2 och tog sig till Playoff 3. Där hann de dock bara spela en match hemma mot Troja/Ljungby (seger 3-2) innan säsongen avbröts och ingen vet hur det hade gått om laget tagit sig till kvalserien.

Nyförvärv:

Adrian Elefalk, fw (från Västervik)

Anton Malmborg, mv (från Halmstad)

Herman Johansson, b (från Vimmerby)

Victor Sandberg, fw (från Färjestad J20)

Albin Kedbrant, fw (från Hudiksvall)

Olle Andersson, b (från Modo J20)

Hugo Leufvenius, fw (från AIK)

Sami Tamminen, fw (från Hokki)

Vili-Jesper Koivula, fw (från Peliitat)

Spelarförluster:

Lucas Hedlund, b (klubb ej klar)

Adam Rachidi, b (Enköping)

Daniel Marmenlind, mv (Västervik)

Adam Eriksson, fw (lägger av)

Tomislav Lovric, b (Kallinge/Ronneby IF)

Mikael Adamsson, fw (lägger av)

Viktor Greveback, fw (Örnsköldsvik)

Ryker Leer, fw (Nybro)

Fredrik Sandberg, b (Karlskrona)

Målvakter: ****

Filip Lindblad

Anton Malmborg (ny från Halmstad)

Visbys målvaktssituation är minst sagt stabil, Malmborg var ett monster för Halmstad under flera matcher förra säsongen och hade bland annat knappt 95 i räddningsprocent under de Playoff-matcher han fick vakta kassen. Lindblad fick bara vakta kassen vid nio tillfällen förra säsongen men när han fick chansen gjorde han det bra. Drygt 90 i räddningsprocent och 2,5 insläppta mål per match är ett godkänt facit.

Backar: ***

Gustav Andersson

Olle Andersson (ny från Modo J20)

Hampus Falk

Herman Johansson (ny från Vimmerby)

Martin Lindberg

Alex Lindh

Erik Palm

Bara sju backar på kontrakt är alltid vanskligt, skador och sjukdomar drabbar alla lag under säsongen och just backsidan kan bli en stor akilleshäl för Visby kommande säsong. Det jobbas på att få in en back till men i nuläget finns bara sju stycken på kontrakt.

Forwards: ***

Adam Andersson

Leonard Broström

Linus Dahlberg

Adrian Elefalk

William Erenrot

Carl Ericson

Mikael Hedlund

Albin Kedbrant (ny från Hudiksvall)

Vili-Jesper Koivula (ny från Peliitat)

Hugo Leufvenius (ny från AIK)

Christian Olsson

Victor Sandberg (ny från Färjestad J20)

Emrik Söderström

Sami Tamminen (ny från Hokki)

Eric Winbergh

Anfallssidan ser spännande ut hos ö-laget. Nyförvärven Koivula och Tamminen kan mycket väl bli succéer båda två. Båda har erfarenhet från den finska andraligan och Tamminen har till och med spelat i den finska högstaligan (81 matcher, 11 poäng). Annars känns det som Visby tappat slagkraft när trotjänarna Mikael Adamsson (12 säsonger) och Adam Eriksson (9 säsonger) valde att hänga upp skridskorna.

Tränare: ***

Hans Särkijärvi

Ken Eddy

Hans Särkijärvi är ett väletablerat namn i hockeysverige och har erfarenhet från att leda lag till framgångar. Förra året var hans första som coach i Visby och när han nu satt sin prägel på laget ska det bli spännande att se vad han kan göra med ö-laget.

Totalt Visby/Roma: 13*

Visby har tappat en del men ändå fått in ersättare till de flesta som lämnat. Backsidan känns som det stora orosmolnet för klubben men får de in en stabil back till så kan det bli en ny rolig säsong för ö-laget.

Tränarintervju: Kommer att uppdateras så fort vi får svar från klubben.

Lämna ett svar