Serietips södra ettan: 5:an

5:a Vimmerby

Från fiasko till succé inom loppet av några få månader. Hösten gick uruselt, och Vimmerbys tränare Peter Nordström fick gå tidigt och det hjälpte inte ens med återinsättandet av succétränaren Phil Horsky för att få fart på skutan. Men med några lyckade nyförvärv och spel i en enklare vårserie så fick man vinna mycket och när playoffspelet sedan närmade sig hade laget under Phil Horskys ledning fått så mycket självförtroende och flyt i spelet att laget nästan syntes omöjligt att stoppa när pandemin slog till. Nu siktar man på att fortsätta där man avslutade säsongen.

Nyförvärv

Gustav Bågenvik, mv från Grums

Jonathan Augustin, b från Nybro

Oskar Lindgren, b från Krif

Olle Hellström, b från Kiruna IF

Eric Backman, b från Kalmar

Jonas Nyman, c/fw från Skövde

Gustav Jansson, c/fw  från Vallentuna

Ludvig Vännström, c/fw från Piteå

Todd Winder, fw från University of Guelph

Victor Östling, fw från SC Riessersee

Spelarförluster

Oscar Walldén, mc till Hammarby

Herman Johansson, b till Visby

Christoffer Rasch, b till Karlskrona

Edwin Johansson, b slutar

Romans Semjonovs, fw till Tingsryd

Jesper Bärgård, fw till Enköping

Jonatan Augustsson, fw till Tyresö/Hanviken

Niklas Salo, fw till Kiruna AIF

Kristoff Kontos, c till Boden

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter *****

Gustav Bågenvik, ny från Grums

Tomas Rydén
Kommentar:

Ettans kanske starkaste målvaktspar. Båda målvakterna skulle nog kunna platsa på en topp 15-lista av målvaktslista för hockeyettan och det ger laget en trygg stadga bakåt. Rydén må vara oortodox i sin målvaktsstil, men han räddar puckarna, och Bågenvik gjorde det väldigt bra i Grums.

Backar ***

Jonathan Augustin, ny från Nybro

Oskar Lindgren, ny från Krif

Olle Hellström, ny från Kiruna IF

Eric Backman, ny från Kalmar

Oskar Carlsson

Olle Engqvist

Linus Ljung 

Adam Lindblad

Pelle Ström

Kommentar:

Oskar Karlsson är en riktigt bra tvåvägsback med hög lägstanivå. Pelle Ström och Linus Ljung är två andra stabila backar med rutin som finns kvar. Av nyförvärven känns Erik Backman som det mest spännande namnet, en rörlig back med bra pass. En stark trea.

Forwards ****

Jonas Nyman, c/fw från Skövde

Gustav Jansson, c/fw  från Vallentuna

Ludvig Vännström, c/fw från Piteå

Todd Winder, fw från University of Guelph

Victor Östling, fw från SC Riessersee

Oscar Gustafsson, fw

Pierre Gustavsson, c/fw

Martin Holmstrand, c

Anton Karlsson, c/fw

Jakob Karlsson, c

Oliver Kempainen. c/fw

Maximilian Popovic, fw

Mattias Wigley, c/fw

Kommentar:

Visst kommer trion Roman Semjonovs, Niklas Salo och Kristoff Kontos saknas, men det finns fortfarande klass kvar i spelare som Mattias Wigley, Pierre Gustafsson, Jakob Karlsson och Anton Karlsson. Dessutom kompletteras de med några fina nyförvärv i Jonas Nyman, Ludvig Vännström och Gustav Jansson. En bra mix och grovjobbare och lirare, men där det hårda jobbet kanske ändå är ledordet.

Tränare *****

Philippe Horsky
Kommentar:

Gjorde succé direkt i Vimmerby sin första säsong i Sverige, och även om han kanske inte lyckades vända en negativ trend direkt förra säsongen vid sin återkomst så lyckades han ändå få laget att vara som bäst när det gällde som mest.

Totalt Betyg: 17*

Kommentar:

Med en solid målvaktssida och hårt jobb där ingen faller ur den av Horsky tydligt uppgjorda ramen så finns det mycket som talar för att Vimmerby återtar sin plats som ett givet allettanlag kommande säsong.

Tränarintervju

 Phil Horsky: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker vi har haft en bra silly season. Vi har fått in spelare som vill utvecklas, många hungriga spelare som vill jobba och träna hårt. Vi har en bra kvalitetsnivå varje pass och de har en bra attityd. Vi har också fått till en bra blandning mellan speed, bra fötter och storlek.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det kommer bli flera. Något vi har lyckats att få hit är karaktärer och ledarfigurer. Det är svårt nämna några, det är många som vill ha det ansvaret. Offensivt och defensivt, jag är nöjd med ledarskapet.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Jag tror vi har en bra attityd och känsla i gruppen. Det är viktigt med lagkänsla i gruppen och ett strukturerat lagspel. Också dåliga dagar ska vi spela stabilt och inte falla ihop. En hög lägstanivå är vårt mål, det är så vi ska träna och förhoppningsvis uppträda till match.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Ingen kommentar, det är så tight. Vi spelar nio matcher bara i oktober. Det kommer att bli en tuff serie och ett race till slutet, Det ska bli kul detta och vi är redo men jag vill inte ge några tips, alla som tippar kommer hamna fel, det är så svår serie att tippa.

Lämna ett svar