Serietips södra ettan: 6:an

6:a KRIF

Hade ett föryngrat och mindre meriterat lag säsongen som gick, och även om man inte var lika framgångsrika som tidigare år, så kom man ändå trea i grundserien och sexa i allettan södra. Sedan föll man dock redan i playoff 1. Till denna säsong har man fått behålla sina stomspelare och dessutom fått in en riktig spetsvärvning i Mikael Kurki.

Nyförvärv

Jonatan Asplund, b Mörrum

Mikael Kurki, b Gherdëina

Ludvig Carlsson, b Östersund

Jonathan Karlsson, b Surahammar (try out)

Hampus Roos, fw Olofström

Eddie Levin, c/fw Oskarshamn

Sebastian Sundlöv, c Brynäs J20

Gabriel Johansson, fw Forshaga

Spelarförluster

Oskar Lindgren, b till Vimmerby

Jesper Solomon Frisellm b till Karlskrona

Oskar Brändström, b till Härnösand

William Wellén, b till Teg

Viktor Holmkvist, fw till Pantern

Oliver Celec, fw till Hanhals

Oliver Olsson, fw till Halmstad

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Isak Edman

Hampus Nivalainen

Kommentar:

Har behållit sina målvaktsduo som gjorde det helt ok, men kanske ingen toppinsats. Edman var förstavalet och hade 90,7 i räddningsprocent vilket var ovanligt lågt för honom. Steppar han upp till denna säsong?

Backar ***

Jonatan Asplund, Mörrum

Mikael Kurki, Gherdëina

Ludvig Carlsson, Östersund

Jonathan Karlsson, Surahammar (try out)

Martin Ekström

Marcus Jörgensen

Tomislav Lovric

Kommentar:

Det var rätt stor omsättning på backar, men man har fått behålla viktiga spelgeniet Martin Ekström och stabile Marcus Jörgensen. Den verkliga spetsen ses dock i Mikael Kurki, den rörlige backen med enormt fin blick, som besitter mängder med rutin från spel i Liiga och hockeyallsvenskan.  Detta kompletteras med några habila defensivbackar, men backsidan är rätt tunn. Stark trea dock.

Forwards ****

Hampus Roos, fw Olofström

Eddie Levin, c/fw Oskarshamn

Sebastian Sundlöv, c Brynäs J20

Gabriel Johansson, fw Forshaga

Christoffer Björk, c

Erik Brissle, fw

Oliver Glennmar, fw

Jacob Hallberg, fw

Victor Laz

Sebastian Magnusson

Andreas Nordfeldt

Jakob Ringsby

Ludwig Wistén

Alexander Heiver

Kommentar:

Forwardssidan är mer intakt och viktiga spelare som väldige Sebastian Magnusson och skicklige Andreas Nordfeldt kommer vara viktiga ledare, både på isen, i poängprotokollet och vid sidan av som de trotjänare de är. Men stannar gör också lite överraskande poängkungen Alexander Heiver som annars sågs förlorad för hockeyeallsvenskan. Men det finns också fler potentiella poängspelare, som Viktor Laz, Ludvig Wistén och Erik Brissle. Tillkommer gör dessutom spännande Eddie Levin som förvånande nog inte återvände till moderklubben Vimmerby efter sin poängrika sejour i HV:s juniorer. Det finns med andra ord potential för flera riktigt vassa formationer och fyran är stark.

Tränare ***

 Emil Ivansson

Kommentar:

Blott 26 år gamle Emil Ivansson gjorde en klart godkänd första säsong som seniortränare när han förra säsongen ledde laget hela vägen till playoff 1. Samlade på sig nyttig rutin och det ska bli spännande om han kan få laget att ta ytterligare ett kliv nu när han får ett år till att utveckla spelarna.

Totalt Betyg: 14*

Kommentar:

Krif må vara rankat att missa allettan, men de kommer verkligen kunna ge lagen ovanför en ordentlig kamp om det. Framför allt har man en riktigt fin forwardssida som kommer vara svår att stoppa.

Tränarintervju

Emil Ivansson: Hur ser du på er silly season?

Jag tycker den varit bra, vi har fått behålla många av dom vi ville behålla. Många unga som vi vet kommer ta ytterligare kliv i år och det vi fått in är det vi sökt, framför allt defensiva backar. Så vi har haft en bra silly. Visst har vi tappat några, och det är klart att alla som lämnar har delar man kommer sakna, men vi är ändå väldigt nöjda.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi har fått behålla de äldre som varit här 10 respektive 9 år i ”Notan” (Andreas Nordfeldt) och ”Basse” (Sebastian Magnusson) och även ”Ekan” (Martin Ekström) som gör sitt femte. Dom är våra trotjänare och ledare, men vi får också fler och fler ledare tycker jag. Men vi är väldigt nöjda med dom som kaptener och ledare, de gör det jättebra. Dom tävlar mest på träningarna. Sedan kommer Kurki bidra, han är en ledare och grymt taggad för denna säsong. Så jag tycker vi har många ledare och några unga killar som kan driva på också.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Nyckeln är att vi fått behålla vår stomme och att inte behöva börja om på ny kula. I och med att vi fått behålla så många så behöver vi få in så många i spelsystemet, även om vi ändrat en del. Men att det inte är 22 spelare som ska in i det gör det lättare. Annars ser vi intressanta ut, vi har en bra grupp och är bra tränade, så säger säkert alla, men man är sitt eget närmst.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Ojojoj! Det är ett getingbo. Men jag säger Vimmerby, Nybro, Troja, vi och KHK.

Lämna ett svar