Serietips östra ettan: 8:an

Wings HC Arlanda var nykomlingen som imponerade stort under grundserien förra säsongen. Laget var faktiskt bara två poäng från Allettan. Istället blev det fortsättningsserie för flygplatslaget och även där var de nära att ta sig vidare, laget slutade tvåa i vårserien, fyra poäng bakom nykomlingen Strömsbro och säsongen tog slut en månad innan coronakaoset bröt ut.

Nyförvärv:

Oliver Ödman-Hadzinikolic, fw (ny från Nyköping)

Axel Edstrand, fw (ny från Viggbyholm)

Fredrik Svennas, b (ny från Mora J20)

Nick Hedemyr, fw (ny från Väsby)

Oscar Ingesson, fw (ny från Timrå J20)

Jonathan Tordhall, b (ny från Piteå)

Felix Dahlgren, fw (lån från Väsby)

Gabriel Österberg, b (lån från Väsby)

Mikael Lengmo, b (lån från Väsby)

Marcus Karlsson, b (lån från Almtuna J20)

Spelarförluster:

Per Eriksson, b (Sollentuna)

Christian Blomqvist, fw (Huddinge)

Andrej Vasiljevic, mv (Vallentuna)

Sebastian Modén, fw (Örnsköldsvik)

Ludvig Wiita Adamsson, fw (slutar)

Oscar Berghult, fw (Malung)

Målvakter: *

Richard Mutze

Har bara en målvakt på kontrakt och det är givetvis oroande när vi bara är en knapp månad från seriestart. Mutze är en stabil målvakt på Hockeyettannivå och hade förra säsongen en räddningsprocent på dryga 90 och släppte in knappt tre mål per match på de 28 matcher han vaktade kassen i snitt. Han måste ha en formidabel säsong om Wings ska vara med och utmana om en Allettanplats.

Backar: ***

Freddie Byström

Sebastian Båvensjö

Niklas Larsson

Mikael Lengmo (lån från Väsby)

Sebastian Lindström

Leo Råtts

Fredrik Svennas (ny från Mora J20)

Jonathan Tordhall (ny från Piteå)

Gabriel Österberg (lån från Väsby)

Nio backar har laget till förfogande varav två är inlånade från uppflyttade Väsby. Får de behålla Lengmo och Österberg hela säsongen så har de två riktigt kompetenta backar som kan leda laget under säsongen och ordna stabilitet i försvaret. Tillsammans med Jonathan Tordhall från Piteå så kommer de bli oerhört viktiga. Backsidan känns ändå spännande och får de ihop försvarsspelet så kan det bli bra.

Forwards: ***

Jesper Andersson

Pontus Andersson

Felix Dahlgren (lån från Väsby)

Axel Ekstrand (ny från Viggbyholm)

Tim Friberg

Nick Hedemyr (ny från Väsby)

Rasmus Hedin

Oscar Ingesson (ny från Timrå J20)

Eric Jakobsson

Otto Larsson

Joel Linnander

Johan Mohlin

Simon Nilsson

Viktor Pahlén

Oliver Ödman-Hadzinikolic (ny från Nyköping)

Forwardsbesättningen är välfylld, 15 spelare i truppen och det ser minst sagt spännande ut offensivt för Wings. Hadzinikolic är en underskattad spelare som mycket väl kan få sitt genombrott den här säsongen. Hedemyr är en erkänt skicklig lirare i ettan och får de dessutom behålla Dahlgren hela säsongen så ser det riktigt bra ut för Arlanda.

Tränare: **

Mattias Valente

Jens Ericsson

Niklas Lundqvist

Tränartrion är intakt sedan de senaste säsongerna och eftersom trojkan så när tog laget till Allettan och Playoff förra säsongen så blir betyget ändå godkända två i betyg.

Totalt Wings Arlanda: 9*

Wings kommer inte ha något med bottenstriden att göra, dock tror jag inte heller att de kommer ha med den absoluta toppen att göra. Det finns mycket spännande spelare i truppen, men lånen från Väsby är just lån och kan när som helst försvinna, då kan det bli jobbigt för flygplatslaget. Men de slipper kvala sig kvar.

Tränarintervju: Mattias Valente

Hur ser du på er silly season?

Den har varit enligt plan, vi var klara ganska tidigt med det mesta och jagade egentligen bara en back och en forward. Nu vart det lite mer rörelse på slutet än det var tänkt. Vi ser bättre ut i år än förra säsongen. 

Vilka spelare kommer leda ert lag den här säsongen?

Jag hoppas att det blir många, vill ha en bredd i år där alla är med och bidrar samt även leder laget på olika sätt, vi har en bra mix.

Såklart är vår kapten viktig.

Vad talar till er fördel den här säsongen?

Vi tar med oss erfarenheten från förra säsongen där vi som nykomling var med och krigade i toppen länge. Vi har en bredare trupp i år och de ledande spelarna har blivit ett år äldre.

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Oj den är svår, topplagen blir ju alltid att räkna med men sedan har ju vi, Vallentuna och Enköping rustat så det blir intressant att följa, alltid något topplag som kanske inte motsvarar förväntningarna så jag säger Wings, Hudiksvall, Huddinge sedan lämnar jag två platser öppna för Vallentuna, Visby, Enköping och Strömsbro.

Lämna ett svar