Sillykollen – Malung


Malung hade ett tungt andraår i Hockeyettan. Tränaren Göran Tärnlund fick lämna mitt under det negativa kvalet som senare avbröts på grund av Coronapandemin. Nu tvingas man att bygga nytt då poängkungen Kristian Ferletak tillsammans med centern Felix Fjällkeborn lämnar klubben för Kiruna IF samtidigt som trotjänaren Emil Ax går till Falu IF på grund av studier.

Placering föregående säsong

nia i grundserien, sexa i västra vårserien.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Isak Olsson
2. Emil Jansson

Backar

1. Gustav Grankvist
2. Viktor Olsson
3. Sebastian Tellström-Jovicic -ny från El Paso Rhinos
4. Gustav Ytfeldt -ny från Karlskoga J20
5. Wilhelm Ytfeldt -ny från El Paso Rhinos
6.
7.
8.

Forwards

1. Leo Böris
2. Mårten Dalmans
3. David Knuts
4. Emil Knuts
5. Gabriel Lissel
6. Niklas Sandberg-Örnmarker -ny från El Paso Rhinos
7. Melwin Thorsson -ny från Göta/Traneberg
8. Gabriel Olsson – ny från Leksand J20
9. Carl-Axel Braskén – ny från Boro/Vetlanda
10.
11.
12.

Spelare som lämnat

Oscar Olsson, b till Forshaga
Samuel Gustavsson, b till Skövde
Felix Fjällkeborn, fw till Kiruna IF
Kristian Ferletak, fw till Kiruna IF
Oskar Olsson, fw till Orsa
Jakob Hård af Segerstad, fw till Orsa
Emil Ax, fw till Falun

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Viktor Wåhleman, b
Martin Krempasky, b
Marcus Melin, b
Filip Myhrman, b
Daniel Söderlund, fw
David Norgren, fw
Jesper Rosdahl, fw
Felix Dynell, fw

Bästa värvning

Gabriel Olsson fw från Leksand J20

Den storväxte forwarden gjorde 36 poäng på 41 matcher i J20 SuperElit för Leksand. Han hann dessutom med att noteras för två A-lagsmatcher i SHL. Nu vänder 20-åringen hem till Malung för att bli en nyckelspelare i moderklubben.

Tyngsta tapp

Kristian Ferletak, fw till Kiruna IF

En av få ljusglimtar ifjol var den okände slovaken Kristian Ferletak. 24-årigen från Trstena gjorde hela 39 poäng på 42 matcher trots att laget gick kräftgång. Nu lämnar poängkungen för Kiruna IF i Hockeyettan norra.

Tre nyckelspelare

Emil Knuts, fw

27-åringen har varit moderklubben trogen hela karriären. Emil Knuts är en av få som varit med på Malungs resa från division 3 till Hockeyettan och har dessutom skapligt poängsnitt i ettan på 0,68 poäng per match.

Isac Olsson, mv

Isac Olsson spelade helt okej under sitt första år som senior. Han kommer att vara en väldigt viktig kugge i Malungs kamp för att undvika negativt kval.

Gabriel Olsson, fw

Gabriel Olsson kommer trots att han är förstaårssenior ha en mycket viktig roll i Malung. 20-åringen har potential att spela högre än Hockeyettan framöver och kanske tar han första steget på vägen redan under den kommande säsongen?

Kommentar om sillyn så här långt

Sammantaget känns det som att Malung kommer få slåss för att klara sig undan negativt kval även kommande säsong. Man har ett par intressanta nyförvärv i Gabriel Olsson från Leksands J20-lag och Niklas Sandberg-Örnmarker från El Paso Rhinos men man behöver få in både spets och rutin både offensivt och defensivt. Prio ett bör vara att övertala trotjänaren Daniel Söderlund att skriva på för ytterligare en säsong.

Malung på eliteprospects.

Lämna ett svar