Juniorkollen – Västerås J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Pär Hellenberg, tränade Västerås säsongen som gick.

Hugo Bergström, fw Surahammar

Hugo kom från Karlskoga inför säsongen och är en riktig målgörare. Han är inte den bästa på skridskorna och inte den starkaste spelaren, men han har en otrolig förmåga att vara där det händer. Han har en otrolig näsa för målet och att allt vara på plats. Han är inte stor och stark, men tar sig ändå in på insida med smartness och djärvhet. Hoppas han kan fortsätta med det på seniornivå också när backarna blir större och smartare. Det han behöver utveckla är som de flesta som kommer från juniorhockeyn att de måste lära sig att minimera misstagen. Men fortsätter han utveckla målskyttet finns det potential också för spel högre upp, i allsvenskan.  

Samuel Ander, fw Surahammar

Samuel tror jag passar bra i seniorhockeyn, han är en smart center som jag tycker utvecklades bra sista året, Ansvarsfull och stark på pucken. Ingen man kan förvänta sig en massa poäng av, men en riktigt bra tvåvägscenter som kan komma högre upp i seriesystemet då han jobbar på så bra defensivt. Med lite mer styrka och lite bättre skridskoåkning så kan han spela center i en tredje eller fjärdefemman i en allsvensk klubb.

Simon Falk, fw Surahammar

Simon är en stor forward med bra fart och skott. Behöver tuffa till sig och vinna fler närkamper och utnyttja sin fysik, sitt skott och att gå rakare på mål. Han prövade på hockeyettan några matcher under säsongen så han är lite bekväm med det och är väldigt seriös och vill verkligen bli bättre. Jag tror han kan göra avtryck direkt faktiskt, han gjorde det första året i superelit, då gjorde han mål på allt, nu har han stått still lite sista säsongen, men det finns mycket i han.

Karl Falk, b Surahammar

Karl är tvilling med Simon. Framför allt en defensivt stark back som gjorde lite poäng på slutet. Styrkan är man-man-spelet, det får han bekänna färg med nu när motståndarna blir större, men jag hoppas han har styrkan för det. Han är rätt kvick på fötterna och kan även bära upp pucken bra. Jag tror Surahammar blir en mellanstation för tvillingarna som tar dom högre upp, till en allettanklubb eller så, det har dom båda kapacitet för. Dom är målmedvetna och vet vad dom vill, så jag hoppas få se dom ännu högre upp.

William Johansson, b Skövde

William kom inför säsongen från Skövde och gjorde en bra säsong med oss. En bra tvåvägsback, bra pass och rörlig på offensiv blå, men han har redan gjort en 100 matcher i hockeyettan och fick också göra några matcher i allsvenskan med oss under säsongen också. Blev bättre fysiskt under säsongen som gick, han tränade nog tuffare än han gjort tidigare, så hoppas Skövde får tillbaka en bättre spelare än den som lämnade. Jag tror att mycket för hans del handlar om att han måste bestämma sig för vad han vill, lägger han ner det som krävs för att bli bättre kan han spela i allsvenskan i framtiden.

Daniel Liiv, fw Hammarby

Daniel spelade hos oss ett år, kom från Huddinge. Han är otroligt speedig, har en fantastisk skridskoåkning. Användbar i både powerplay och boxplay, och skapade otroligt mycket chanser, hoppas han gör fler poäng än han gjorde hos oss bara för han har en hög kapacitet med sin skridskoåkning och är bra tränad. Han kan bli viktig för Hammarby, hoppas han får en bra roll.

Är det någon av dessa du tror extra mycket på?

Samuel Ander tror jag kommer tillföra mycket för Surahammar och Hugo Bergström kommer göra mycket poäng.  

Lämna ett svar