Juniorkollen – Malmö J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Först ut är Anton Blomqvist, tränare för Malmö J20, som har tre adepter som gått till hockeyettan.  

Albin Bardh, fw/c till Köping

”Albin är en hårt jobbande forward och en duktig skridskoåkare. Väldigt laglojal och jobbar hårt, han har ett hyfsat skott som han kunde använda mer. I grund och botten är han en hårt jobbande spelare som man kan använda i boxplay framför allt, men han är rightare så det finns potential att spela powerplay också. Behöver jobba på kylan för att få det där sista lyftet i offensiven. Han gör mycket bra grejor över hela isen och då vill man också att han ska få mer betalt offensivt med sitt fina skott. På sikt kan han bli en bra allsvensk spelare och med sin skridskoåkning och hårda jobb samt genom att han läser spelet bra kan han kanske gnugga sig ännu högre upp. Sedan är han en bra ledare också, dedikerad och först in i gymmet och tränar bra och seriöst.”

Liam Nilsson, c till Mariestad Bois

”Det första jag tänker på är spelskickligheten och hans fina spelsinne. Han är en väldigt duktig offensiv framspelare och otroligt smart. En väldigt duktig center som tar den längre vägen via ettan, men han har en väldigt bra framtid framför sig med sitt grymma spelsinne som jag sett få spelare ha. Jag tror definitivt att han kan komma att spela i SHL, men då behöver han bli större och starkare. Men potentialen han besitter med spelsinnet samt att han är väldigt lätt att jobba med och snappar upp saker snabbt och dessutom är en bra kille gör att han har alla möjligheter att bli hur bra som helst. Han kommer att tillföra väldigt mycket redan första säsongen skulle jag tro. Utöver fysiken så skulle han också kunna jobba på skottet för att spela på högsta nivån.”

Charlie Björlin, b till Nyköping

”Charlie är en spelskicklig back som både kan spela både offensivt och defensivt. Han spelar större än sin storlek och är väldigt spelskicklig och bra på att hitta passningar och lösningar på olika situationer. Rätt allround skulle jag säga, han beskriver säkert sig själv som offensiv men han har också bra egenskaper i egen zon, det är mer att han behöver göra det varje dag. Han har bra skridskoåkning och touch. Jag tycker han har hög potential och kan absolut nå SHL men måste bli bättre på att göra rätt varje dag. Det tror jag sitter mer i huvud än i händer och fötter, sedan behöver han bli lite starkare i kroppen. Han skulle också behöva få lite mer attack i sitt offensiva spel, han skapar mycket och borde hänga dit mer mål på alla chanser han skapar. Jag har sett honom på a-lagsträningar där han är riktigt, riktigt bra, så han kan bli väldigt bra om det slår väl ut.”

Lämna ett svar