Veckans bästa värvningar, v22

Det har i stort sett varit stiltje veckan som gick på värvningsfronten i västra hockeyettan. Endast två värvningar har skett, och ingen av dom kan direkt beräknas som riktigt tung, men ändå intressanta värvningar.

1.Joakim Stjern Svensson, fw (till Kumla från Dalen)

Den intressantaste tycker jag är Kumlas värvning av Joakim Stjern Svensson som visserligen hade en rätt medioker första seniorsäsong i Dalen säsongen som gick med endast 5 poäng gjorda på sina 32 matcher och en utlåning till Nässjö i tvåan som innebar 7 poäng på 12 matcher. Men den skridskostarka minilirare (170 cm och 70 kg endast) har potential om han får rätt roll. Det visade han i superelit där han under sina två sista juniorsäsonger noterades för 40 respektive 45 poäng och faktiskt gjorde flest poäng av alla i södra superelitserien och dessutom vann SM-guld. Kommer genombrottet denna säsong istället?

2. Isak Sandström, b (till Nyköping från Modo J20)

Även den andra värvningen under veckan har fina juniormeriter att visa upp, fast främst på lagnivå. Han har med sitt Modo vunnit SM-silver med U16, SM-guld med J18 och SM-guld med J20.  Poängskörden kanske inte imponerar, men han beskrivs som en defensiv och välskolad back och han hade tredje bäst  plus/minus i laget vilket är ett bra tecken. Kan säkert bli en förstärkning för ett klart föryngrat Nyköping-  

Lämna ett svar