Toppen av östras free agent-lista

Sist ut i vår granskning av de spelare som ännu inte fått kontrakt är spelare från den östra ettan. Som vanligt så fanns det många bra spelare att välja på, men här kommer de jag till slut fastnade för.

Målvakt

Magnus Åkerlund, Hudiksvall

Även om Åkerlund storhetstid kanske ligger några år bakåt i tiden, då han var ettans klart bästa målvakt, så är han fortfarande en av ettans bästa målvakter. Därför var det förvånande när han inte fick förlängt av Hudiksvall, och kanske ett tecken på att ett av östras storlag också får börja tänka över spelarersättningarna. Eller är det kanske hans skadeproblematik som gör att man väljer att satsa på yngre förmågor?  Är det dock någon som är beredd att chansa så får man en målvakt som fullständigt kan spika igen.

Backar

Kim Lennhammer, Huddinge

Med 35 poäng på 49 matcher säsongen var han som back med i toppen av Huddinges stjärnfyllda poängliga. Men det är inte ovanligt för den storvuxne (192 cm, 94 kg) rightbacken, då Kim är en van poängproducent. Men han kan också spela fysiskt och stabilt i egen zon, och hans +17 i plus/minus imponerar. Kanske inte den snabbaste på rören men utrustad med bra spelsinne så klarar sig bra ändå.

Erik Flood, Hudiksvall

Erik Flood var ännu vassare offensivt än Lennhammer säsongen som gick med sina 45 poäng på 42 matcher. Med det var han bäst av alla hockeyettanbackar och lägger man till att han dessutom hade bäst plus/minus av alla (+34) så inser man att Flood är given på denna lista. Otroligt spelsicklig och väldigt rörlig back som lär spela i allsvenskan kommande säsong.

Center

Teemu Huttu, Visby

Den spelskicklige finländaren kom från flera poängstarka säsonger i Mestis och fortsatte på den inslagna vägen i ettan. Var den som ledde Visby i grundserie och alletta, men tog ännu ett stort kliv fram när det blev dags för playoffspel. Laget slog ut Lindlöven, Borlänge och hade 1-0 i matcher mot Troja när säsongen bröts och Teemu hade så långt noterats för 7 mål och 8 assists på de 7 matcherna. Han hade med andra ord över två poäng per match i snitt när motståndet var som tuffast. Snacka om att vara som bäst när det gäller som mest! En egenskap som lär vara eftertraktad av sportchefer under sillyn.

Yttrar

Joakim Axman, Strömsbro

Var tillsammans med Viktor Ehn den som drev Strömsbro som som nykomling utmanade starkt om en plats i allettan och sedan vann fortsättningsserien. Gjorde näst mest mål i hela hockeyettan och han hade starka +26 i plus/minus. Stor och stark och svår att få stopp på när han fått upp farten. Spelade i allsvenskan säsongen 18/19 och lär inte sakna anbud för att spela där igen.

Victor Andersson, Huddinge

Kom tillbaka till Huddinge efter tre säsonger i allsvenska Södertälje där han verkligen inte gjorde bort sig. Huddinge värvade in friskt gamla storstjärnor och topptippades, men hade förtvivlat svårt för att få ut något inledningsvis, men Victor levererade direkt och vann den interna poängligan i stor stil. Och även om den skridskostarka rightaren hade det lite trögare i allettan så är det ändå en klasspelare som skulle kunna tillhöra topplinorna i vilket lag i hockeyettan som helst.

Lämna ett svar