Silly Season: Forshaga IF

Nyförvärvet Joel Källström-Englund Foto: Flywood Studio

Forshaga har kommit väldigt långt i sitt lagbygge, det saknas egentligen bara någon eller ett par forwards. Därmed ser det ut som en hel del av de äldre och meriterade spelarna inte kommer att få förlängt, men det är inte säkert att det blir sämre.  

Placering föregående säsong

Sjua i västra ettans grundserie, trea i fortsättningsettan.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Eric Forsberg – Ny från Färjestad J20

2. David Söderberg

Backar

1. Anton Brandhammar – Ny från Skövde

2. Linus Carlsson– Ny från Färjestad J20

3. Linus Englund

4. David Lennartsson

5. Filip Norberg– Ny från Färjestad J20

6. Jesper Nordin

7.Oscar Olsson – Ny från Malung

8. Oskar Skärberg

Forwards

1. Hédi Fatnassi

2. André Fredriksson – Ny från Enköping

3. Oscar Jemail

4. William Johannesson

5. Oliver Kandergård

6. Mathias Karlsson – Ny från BIK Karlskoga J20

7. Anton Klint

8. Joel Källström Englund- Ny från Hudiksvall

9.  Viktor Lennartsson – Ny från Nybro

10. Filip Olsson– Ny från Färjestad J20

11. Viktor Owesten – Ny från Grums J20

12.

13.

14.

Spelare som lämnat

Fredrik Engström, fw (Åmål)

Gabriel Johansson, fw (ej klart)

Johan Erkgärds, b (Munkfors)

Anton Rhöse, fw (Filipstad)

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Filip Nordström, c

Niclas Edman, b

Kimmy Skogland, fw

Robin Johannessson, fw

Gabriel Johansson, fw

Carl Stapleton, fw

Oliver Henriksson, fw

Robin Sterner, fw

Robert Thellberg, fw

Henrik Tåmg, b

Niklas Fogström, c

Karl Pearson, b

Bästa värvning

Viktor Lennarsson, fw

En riktig sniper med sitt bra skott, men har också bra fart och teknik. Tidigare år lite lat i hemjobbet, men hade en helt annan arbetsmoral senaste säsongen i Nybro. Förra säsongen hade Forshaga svårt att hitta rätt, men i Viktor Lennartsson har man hittat en målskytt av klass. En riktigt bra värvning som säkert hade anbud från klubbar högre upp i hierarkin.

Tyngsta tapp

Johan Erkgärds, b

En riktig lirare med bra blick från offensiv blålinje, han gjorde massor med poäng i powerplay. Men frågan är om han ens fick förlängt, måhända tillhör han skaran som tränare Dennis Hall inte ville ha kvar då han vill ha en mer seriös inställning till träning i laget?

Tre nyckelspelare

David Söderberg, mv

Som i alla lag är den sista utposten ofta viktig, så också i Forshaga. David Söderberg är en småväxt men rörlig och snabb målvakt som trots att laget gick oväntat dåligt gjorde det riktigt bra. Med en räddningsprocent på 93,5 var han femte bäst i hela ettan, imponerande med tanke på hur laget framför honom spelade.

Oliver Kandergård, fw

Den rappe rightaren vann den interna poängligan med hela 14 poäng och gjorde 11 mål mer än den som hittade rätt näst mest i laget. Dessutom bäst plus/minus i laget. Misslyckandet säsongen som gick kan inte läggas på Arvikabördige Oliver.

Viktor Lennartsson, fw

Kommer att få en viktig uppgift att avlasta Kandergård med målskyttet. Laget hade förtvivlat svårt att göra mål hela säsongen men i Viktor får man målgaranti.

Kommentar om sillyn så här långt

Tippades högt upp redan förra säsongen då man hade ett väldigt meriterat lag, men träningsfliten och viljan att kämpa för klubbmärket på isen verkade saknas och laget floppade. Under säsongen anslöt Dennis Hall som tränare och han tillkännagav inför denna silly season att nu var det slut på bekväma spelare som mest spelade på skoj, nu skulle intensiteten och viljan att bli bättre genom hård träning genomsyra verksamheten. Det har märkts på sillyn, där flera namnkunniga spelare inte fått förlängt och istället har spelare med mer glöd och träningsvilja värvats in. Många unga intressanta spelare, men också några bra spetsar i Anton Brandhammar, Joel Källström Englund och framför allt Viktor Lennartsson. Ett varningens finger är härmed lyft!

Lämna ett svar