Avtalet som förändrar hockeyettan!

Idag gick svenska ishockeyförbundet ut med ett pressmeddelande om att man nu slutit ett avtal med föreningen Hockeyettan om att de nu förfogar över sändningsrättigheterna. De flesta rycker nog mest på axlarna åt detta besked, utan att fundera så mycket på vad det innebär. Men det är betydligt mer betydelsefullt än vad många tror!

De som följt hockeyettan senaste säsongerna har inte kunnat undgå den konflikt som Hockeyettan haft med främst Boden, men även Karlskrona och i viss mån Visby har varit indragna. Konflikten har gällt att Boden (främst) inte velat ge över makten över sin produkt till någon annan utan att få ordentligt betalt för det. Och vad är då produkten? Jo främst gäller det just sändningsrättigheterna. Fram till idag är det klubbarna som ägt rättigheterna (med hockeyförbundets goda minne), men i och med dagens avtal så har nu alltså dessa rättigheter överlämnats till föreningen Hockeyettan. Det innebär att framöver så kan inte klubbar som Boden och Karlskrona sända sina matcher på egen hand, då det är Hockeyettan som äger sändningsrättigheterna. Stora klubbar som Karlskrona räknar med att kunna tjäna rätt mycket pengar på att sända dem själva, men nu har de alltså inte den möjligheten längre. Det innebär ett konfliktområde mindre och kanske bättre möjligheter att sälja rättigheterna till något bolag, men samtidigt en ny begränsning på vad som tillhör klubbarna. De äger inte längre sina egna matcher helt och fullt.

Länk till pressmeddelandet.

Lämna ett svar