Betyg på lagen

Då är det fyra nya lag som spelat färdigt för säsongen, och därmed så tänkte jag att det var dags att ge dem avgångsbetyg för säsongen 23/24 i skala 1-5 enligt följande:

1=Långt under förväntan
2=Under förväntan
3= Enligt förväntan
4=Över förväntan
5=Långt över förväntan

Skövde

Placering i västra grundserien: 1
Placering i allettan södra: 9

Skövde satsade extra hårt denna säsong och fick ihop ett riktigt spännande lagbygge, framför allt var det väldigt brett med hela 17 stycken forwards, men det var även ett snäpp upp vad gäller kvalitet jämfört med tidigare säsonger. Grundserien gick också riktigt bra, där man vann och därmed hade förväntningarna skruvats upp ytterligare inför allettan. Men väl där så gick det precis som det gått så många gånger i rad nu, man missar slutspel. Tre lag man hade efter sig i grundserien, hamnade man nu efter i allettan. Det är något märkligt i väggarna vid det gråmulna berget, en loosermentalitet som är svår att förklara. Visst har tidigare uttåg säkert svidit, men nu ryktas det dessutom om att ekonomin är på gränsen till katastrofal, så några slutspelsmatcher hade suttit extra skönt denna säsong. Speciellt som man valde att inte låta spelare gå för att få in lite pengar vid transfer deadline. Frågan är om inte detta var en sista satsning, kommande säsong så blir det nog en mer nerskalad spelarbudget.

Betyg: 2

Krif

Placering södra grundserien: 5
Placering i allettan södra: 10

Krif hade visserligen inte så pjåkigt lagbygge, men nog trodde jag och andra tyckare att detta skulle nog inte räcka till en alletta i alla fall. Men i och med Trojas överraskande kräftgång, så öppnades det upp en plats och den högg Krif på som en kobra. En sista inlåning i slutet av grundserien av Sebastian Borg gav en offensiv uppväxling och laget fixade en stark allettanplats. Väl där så tog dok bensinen slut lite grann, och man var egentligen aldrig jättenära att nå ett slutspel. Men en godkänd säsong är det ändå totalt sett.

Betyg: 3

Kiruna

Placering i norra grundserien: 5
Placering i allettan norra: 9

Kiruna satsade lite extra denna säsong för att ta ett kliv framåt ytterligare och fick in lite extra finsk spetssisu i form av Teemu Siironen bland annat. Det gav en allettanplats efter en hård kamp med Strömsbro. I allettan inledde man sedan minst sagt undermåligt, med endast två segrar på de första tio matcherna. Det skulle dock komma en vändning. Efter en spelarskandal där spelare missade flyget hem från Stockholm, så hoppade såväl sportchef och tränare av, och då lossnade det helt plötsligt för Kiruna. Fyra segrar på fem matcher var starkt, men spurten kom för sent och bensinen tog också slut lite på slutet. Men en godkänd säsong är det ändå.

Betyg: 3

Nyköping

Placering i östra grundserien: 3
Placering i allettan södra: 10

Nyköping bygge ett rätt intressant lagbygge, och fick också en riktigt stark grundserie där bland annat trotjänaren Christian Axelsson fick en ny vår. Men skadorna på de tilltänkta spetsvärvningarna kom som spön i backen, och när allettan sedan drog igång så gjorde man en minst sagt blek insats och slutade sist sedan man radat upp 11 raka förluster som avslutning på säsongen. Det kan inte vara ok någon gång.

Betyg: 2

Lämna ett svar