Vårserienoteringar

Om allettanserierna varit väldigt mycket upp och ner-vända världen med favoriter som underpresterat och oväntat jämnt och tajt, så har vårserierna varit lite mer enligt förväntan och rätt uppdelade i så måtto att det inte varit så mycket streckstrider att prata om. Därför har de väl hamnat lite i skymundan i min rapportering, men idag tänkta jag ta ett litet grepp och gå igenom vad man kan notera från dessa i nuläget.

Norra vårettan

Vännäs kan vi nog konstatera kommer få kvalspela sig kvar. De fick ett lyft efter tränarbytet, men har nu två raka förluster igen och med sex poäng upp till säker mark så blir det nog för tufft. Däremot är det öppet kring vilket lag som gör dem sällskap. I nuläget så är det Surahammar som ligger nia, men de har samma poäng som åttan Örnsköldsvik och är rätt formstarka. Lagen kommer att mötas i vårettans sista omgång och mycket talar för att vinnaren i den matchen slipper kvalspel. Wings som länge var med och tampades i bottenregionerna har nu tagit två raka segrar, senast mot Strömsbro, och är nu på säker mark.

I toppen så har Strömsbro ryckt ordentligt, man är nu nio poäng före tvåan och kommer gå direkt till kvartsfinal. Där bakom så är det dock desto tajtare, med fyra lag inom två poäng som gör upp om de två playinplatserna. Här är de inblandade lagens spelschema:

Kalix 29 poäng +16 i målskillnad
Vännäs (h)
Wings (b)
Strömsbro (b)

Clemensnäs 29 poäng +1
Strömsbro (b)
Wings (b)

Falun 28 poäng +9
Örnsköldsvik (b)
Borlänge (b)

Borlänge 27 poäng + 12
Vännäs (b)
Enköping (h)
Falun (h)

Som ni kan se så har Kalix och Borlänge en match mer kvar att spela och dessutom det ”enklaste” motståndet kvar, så nog talar en del för att det blir de etablerade klubbarna som ändå tar de två platserna som innebär slutspel. Men Falun har kvar att möta Borlänge i något som kan bli en helt avgörande match, det borde borga för publikfest i derbyt och kanske en del extra nerver som det gäller att hantera.

Södra vårettan

I den södra vårettan så har Segeltorp och Linden hamnat rätt långt bakom Mjölby på åttondeplatsen, och Lindens chanser är helt körda om man inte vinner båda matcherna med tio mål samtidigt som Mjölby förlorar sina, och Segeltorp behöver ta sju poäng mer på sina tre kvarvarande matcher än vad Mjölby gör på sina två, det händer inte. Därmed så kan vi konstatera att Linden spelar västra kvalserien till hockeyettan, medan Segeltorp spelar den södra kvalserien till hockeyettan.

Gänget Mjölby, Tyringe, Forshaga. Huddinge och (i praktiken) Mjölby kommer att ha spelat färdigt sin säsong den 25/2 med förnyat kontrakt som resultat.

De tre lagen där ovanför, Borås, Alvesta och Troja, kommer dock att fortsätta spela, då de har ett slutspel att se fram emot. Men vilket steg de kommer gå in i är fortfarande inte klart. I nuläget så ser det givetvis bäst ut för Troja, men Alvesta är bara två poäng bakom med tre omgångar kvar att spela, och Borås är i sin tur bara en poäng bakom Alvesta. Här är lagens kvarvarande spelschema:

Troja 38 poäng +41 i målskillnad
Tyringe (h)
Mjölby (b)
Forshaga (h)

Alvesta 36 poäng +15
Borås (b)
Tyringe (h)
Mörrum (b)

Borås 35 poäng +24
Alvesta (h)
Linden (b)
Huddinge (h)

Troja har ett rätt enkelt spelschema kvar och bör hålla undan och ta direktplatsen till kvartsfinalen. Vilket av Alvesta och Borås som kommer nypa hemmaplansfördelen i playin-spelet avgörs antagligen idag då de båda lagen möts. Det är med andra ord en riktig nyckelmatch!

Lämna ett svar