Vårettan södra – nedre halvan

Självklart så ska även vårettorna synas i sömmarna inför nedsläpp. Jag tycker framför allt den norra vårettan ser vidöppen ut, men idag så kommer jag sätta tänderna i den södra, närmare bestämt så tänkte jag utse placeringarna på de lag jag tror kommer på den nedre halvan. Två av dessa lag får kvala sig jvar, medan övriga tre kan inrikta sig på spel i ettan även nästa säsong. Vi börjar väl från plats 6?

6. Linden

Placering i grundserien: 6:a med 21 poäng

Linden inledde den östra grundserien riktigt uselt men kom sedan igång och var faktiskt ett tag nära att hämta igen försprånget man lämnat men orkade sedan inte hela vägen. Nu blir man av med sin poängkung Viktor Fridolfsson till Nyköping och därmed så tror jag man får det tufft att utmana om playin-platserna. Men nog bör man ha rätt bra marginal neråt, speciellt om man får behålla Gunnarsson.

7. Mörrum

Placering i grundserien: 9:a med 10 poäng

Mörrum såg rätt lovande ut under försäsongen, men när grundserien sedan drogs igång så tappade man allt. Framför allt läckte man som ett såll bakåt, framåt gjorde man ändå ok med mål. Därför tror jag värvningen av Karl Persman är precis vad man behövde, en stabil pjäs som kan styra upp defensiven lite. Det gör att man kommer lyckas bättre och slippa kvalspel neråt.

Tyringe kommer få kriga om fortsatt ettanspel men reda ut det till slut. Foto: Danny Nilsson

8. Tyringe

Placering i grundserien: 10:a med 5 poäng

Det såg verkligen inte bra ut för Tyringe under grundserien. Annars brukar man kunna få ihop spelet mer och mer ju längre in på seriespelet man kommer, men denna säsong så har det bara sett svagt ut. Man har släppt in på tok för mycket mål samtidigt som man gjort alldeles för få framåt. Egentligen skulle det lukta kvalspel för Tyringe, men dels har man gjort ett par riktigt bra värvningar i målvakten Anton Svensson och dels forwarden Sebastian Linder, dels så är det två lag som ser ännu svagare ut, vilket räddar fortsatt ettanspel för Tyringe.

Falun kommer få kriga stenhårt för att undvika kvalspel neråt. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

9. Mjölby

Placering i grundserien: 7:a med 18 poäng

Mjölby var en pigg nykomling och hade tre lag bakom sig när serien summerades. Inget av dessa lag kommer dock spela i den södra vårettan, och det betyder att det blir en tuffare konkurrens nu när man får vända kosan söderut. Offensivt så har man vapen, men jag tror att man kommer få det svårt att redan ut defensiven. De kommer dock ge Tyringe en rejäl fajt om åttondeplatsen, speciellt om nya målvakten Aleksenteri Heiskanen kan spela på topp.

10. Segeltorp

Placering i grundserien: 10:a med 9 poäng

Jag utsåg Segeltorp till hela ettans svagaste lag och trodde att de skulle åka runt och bli stryklag i den östra ettan. Men laget ska ha cred för sin insats, de var med i de flesta matcherna och tog faktiskt nio poäng, ungefär nio fler än jag trodde de skulle ta. De spelar uppoffrande försvarsspel och kontraslår sedan inte utan spets. Men till slut så kom man ändå sist, och jag tror att man får svårt att hålla i längden även i en vårserie, laget känns för tunt och det blir jobbigt mentalt att förlora så mycket. Därmed så kommer ”Torpet” få kvala sig kvar.

Lämna ett svar