Betyg på lagen i östra!

Min betygsättning av lagens grundserier fortsätter. Nu har turen kommit till den östra ettan, där det vimlar av lag som överraskat såväl positivt som negativt.

1.      Tyresö/Hanviken

Betyg: 5

Visst hade jag höga förväntningar på Tyresö/Hanviken, då jag tippade dem trea, men att de skulle leverera en så stark grundserie att de skulle ro hem seriesegern det trodde jag inte! Man måste kanske ha klart för sig att man som underdog har lättare att motivera sig även sedan man grejat en allettanplats, men man har även vunnit över den stora favoriten Väsby båda matcherna. Och det är ju matcher som Väsby bör ha haft lite extra tändvätska i, det är ju ändå en allvarlig konkurrent man ska möta även i allettan. Tyresö/Hanviken har alltså visat upp en imponerande grundserie där man framför allt varit otroligt starka defensivt. Kan man fortsätta leverera lika starkt framöver så kan man definitivt bli att räkna med även framöver.

2.      Väsby

Betyg: 2

Väsby var mina solklara favoriter inför säsongen, visst insåg jag att man skulle kunna få motivationsproblem då man egentligen var för bra för serien, men nog trodde jag att man ändå skulle kunna cruisa hem serien på ren klass. Nu lyckades man inte mobilisera den kraften, men jag tycker även det finns andra problem än bara motivationen. Man bör kunna ha betydligt högre krav på spelare som Henrik Rommel, Tobias Liljendahl och även stjärnan Fredrik Forsberg än vad de visat upp. Men det är rutinerade rävar, så de kanske bara väntar på att allettan ska dra igång…

3.      Nyköping

Betyg: 4

Utöver en svacka någonstans under andra halvan då man just fått stjärnorna Pontus Karlsson och Linus Lundström skadade, så har Nyköping levererat på en jämn och hög nivå. Man har bland annat besegrat seriesegrande Tyresö/Hanviken båda matcherna och har kombinerat ett stabilt försvar med en helt ok offensiv.

4.      Visby/Roma

Betyg: 2

Visby har ett kanonlag och var mina andrahandsfavoriter inför serien drog igång. Och visst har laget tuggat på och tagit betydligt fler segrar än man förlorat, men jag har saknat den där extra edgen jag trodde laget skulle ha i år. Så har man också tre lag före sig i tabellen, det kan inte vara godkänt även om man tar sig till allettan med bred marginal. Saknar lite offensiv spets så här långt, och det trots fina nyförvärv inför säsongen.

5.      Vallentuna

Betyg: 4

Jag hade Vallentuna som främsta utmanare om en allettanplats, men när Huddinge floppade så var de laget som drog fördel av det. Men de ska också hedras för en stark säsong, tränaren Jussi Salo har fått laget att leverera match efter match. Man har visserligen haft svårt för topp 4-lagen med bara en seger mot Tyresö/Hanviken på kontot, men lagen där bakom har man med ett undantag vunnit allt mot. Det gjorde att man var rätt tidigt klara för allettanspel efter en imponerande stabilitet som förtjänar ett bra betyg.

6.      Linden

Betyg: 4

Linden inledde seriespelet uselt med fem raka förluster, men sedan tuggade man igång och tog fyra raka segrar innan man turades om att vinna och förlora varannan match (ok, en gång förlorade man två rak, men i övrigt). Det mynnade i alla fall ut i en betydligt bättre placering än vad jag trodde innan, då jag tippade dem åtta. Mycket tack vare en grym sen förstärkning i form av backen Daniel Gunnarsson, men visst ska laget ha ett bra betyg.

7.      Wings

Betyg: 3

Visst fanns det säkert de Wingsfans som hoppades att laget skulle kunna utmana om en allettanplats, men i mina ögon var en sjundeplats där jag trodde att de skulle hamna. Har ändå spelat rätt bra hockey oftast, men har haft förtvivlat svårt att göra mål, Dennis von Walden är i princip den enda som levererat. Oscar Pentler fick inte den offensiva utveckling man kanske hoppats på.  

8.      Huddinge

Betyg: 1

Här får jag, eller kanske framför allt Huddinge, stå vid skampålen. Det så intressanta lagbygget som jag tippade fyra, har inte alls levererat efter de krav man borde kunna ställa på laget. Visst, backsidan är tunn, men man har inte heller levererat offensivt, och länge låg man faktiskt sist! To förluster de inledande elva matcherna var ju katastrof egentligen. Sedan spottade man upp sig på slutet med fyra segrar sista sju, men något annat än en etta är inte möjligt att sätta.

9.      Enköping

Betyg: 3

Enköping har ett väldigt tunt lagbygge och att de kom som nästjumbo var helt enligt min förutsägelse. Radade upp nio raka förluster under mittdelen av serien, men inledningen och avslutningen var ändå så pass bra att man räddar ett godkänt betyg. Avslutningen med seger mot ett seriesegerjagande Väsby var det som definitivt räddade ett godkänt betyg.

10.  Segeltorp

Betyg: 5

Visst, nio poäng är inte mycket, men det är ungefär nio poäng mer än vad man kunnat tro att Segeltorp skulle kunna plocka inför serien drog igång. För laget var rekordungt, rekordomeriterat och det var svårt att se vem som skulle leverera mål och hur de skulle kunna försvara sig. Men faktum är att man inte vikit ner sig en enda match, visst förlorade man mycket, men man gav det chansen i varje match och krigade och kom med hedern i behåll i alla matcher. Det är så lätt att vika ner sig när förlusterna radar upp sig, men Segeltorp har visat moral rakt igenom, det ska de ha toppbetyg för!

Lämna ett svar