Betyg på lagen i västra

Då är grundserien färdigspelad och det är dags att summera den på lite olika vis. Ett av sätten är att sätta betyg på hur lagen skött sig beroende på sina förutsättningar. Ett på förhand vasst lag kan få lägre betyg än ett lag som kommer längre ner i tabellen, just för att förväntningarna på de kan ha varit högre. Men nu kör vi väl igång med betygen på den västra ettan?!

1.      Skövde

Betyg: 4

Jag hade höga förväntningar på Skövde och tippade dem som tvåa. De har framför allt en bred och bra forwardssida, men även backsidan och målvaktssidan är bättre än tidigare säsonger. Det har gett dem en imponerande svit det sista med tio raka segrar! Medan några av de andra topplagen sviktat med motivationen så har Skövde verkligen varit påkopplade och förtjänar ett bra betyg.

Det blev var sin derbyseger för Skaraborgsrivalerna under grundserien. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

2.      Mariestad

Betyg: 3

Gick fram som en slåttermaskin inledningsvis med elva segrar första tolv matcherna och var efter det klara för allettanspel. Men då tappade man fokus alldeles och hade en usel period med bland annat förlust mot Falun. Det sista så har man dock steppat upp igen, och de två senaste matcherna visar att man är på rätt spår igen, och därmed kvitterar laget ändå ut ett godkänt betyg trots att man missade seriesegern. Har framför allt imponerat offensivt med en förstakedja som måste vara ettans bästa.

3.      Tranås

Betyg: 3

Tranås hade lite samma syndrom som Mariestad, att de fick en svacka sedan de rätt tidigt blev klara för allettanspel. Då gick de från sex raka segrar till tre raka förluster och därmed tappade man tätkänningen man haft så långt. Men nog förtjänar deras grundserie godkänt ändå, framför allt så har man haft en strålande offensiv, det man på förhand trodde skulle kunna bli en akilleshäl har blivit ettans målgladaste lag. Slutade därmed exakt där jag tippat dem.

4.      Lindlöven

Betyg: 4

Jag hade Lindlöven som allettanlag, men de blev det med större marginal än vad jag trodde de skulle lyckas med. Hade inledningsvis en stabil och bra defensiv som man levde mycket på, men då man blev av med nyckelbackar som Joshua Berger och Måns Krämer så tappade man stabiliteten defensivt. Vid det laget så var man dock redan så gott som klara för en alletta. Har fått in ett par fina förstärkningar på slutet i form av Johannes Jämsén och Filip Forsmark, det kan behövas om man vill fortsatt ha en bra säsong.

Dalen grejade ännu en allettanplats. Foto: Hampus Gliving, Nybro

5.      Dalen

Betyg: 3

Dalen är västra ettans elakaste lag, det gör ont att möta Dalen. Det gör att de är jobbiga att möta och vinna kamper mot, och det är det som leder dem till ett godkänt betyg och allettanspel. För med undantag av Erik Thorwalls så är det mest en hårt arbetande skara snarare än spets som kännetecknar laget.

6.      Forshaga

Betyg: 4

Jag trodde att laget skulle få svårt att utmana på allvar då jag trodde att stjärnorna i laget, Linus Skager, Tobias Björklund och Jonathan Ström skulle få problem att bära laget i match efter match. Men de har verkligen levererat, och även om det inte höll hela vägen så ska man ha heder av sin insats. Frågan är om laget nu kan lyckas behålla stjärnorna, eller om de större elefanterna lyckas sno åt sig godbitarna.

7.      Mjölby

Betyg: 4

Man inledde serien rätt starkt och avslutade den med tre segrar de fyra sista mot starka lag som Tranås, Lindlöven och Forshaga. Det var med andra ord ingen blyg nykomling, och en spelare som Tom Eriksson lär säkert ha lockrop från en hel del allettanlag.

Blir Lukas Söderlund kvar i Sura efter jul? Foto: Oliver Åström, Kalix

8.      Surahammar

Betyg: 1

Jag hade Surahammar som en utmanare om en allettanplats, men det var man aldrig överhuvudtaget. Laget har inte alls fått till det och inte ens en stjärna som Lukas Söderlund har riktigt levererat. Nej detta var långt ifrån godkänt, förhoppningsvis kan de ändå fullfölja säsongen.

9.      Borlänge

Betyg: 2

Visst laget var rekordungt och blev av med stöttepelaren Patrik Elfsberg, men nog hade de säkert själva också högre förväntningar på sig än att bli nästjumbo? Borlänge har i alla tider också kunnat skaka om storlagen, men i år har det mest varit blekt.

10.  Falun

Betyg: 3

Trea på en jumbo?! Det går inte ha högre krav på det laget man ställde på benen menar jag. De har ändå plockat 12 poäng och är inte totalt avsågade, trots att det i stort sett är ett tvåanlag man ställer på benen. Värvningen av Hunter Godmere höjde laget ett tag, förhoppningsvis kan de få tillbaka honom, då kanske de kan vara med och bråka med en del lag även efter jul.  

Omslagsfoto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar