De oväntade resultaten

38 träningsmatcher är spelade, och de allra flesta har gått som förväntat, men det finns också resultat som inte gjort det. Nu är detta bara träningsmatcher och inga poäng står på spel, men någon form av indikation på var man står tycker jag ändå de ger. Därför tänkte jag syna de resultat som jag tycker sticker ut så här långt.

Tvåanlaget Sollentuna har inlett säsongen starkt. De vann sin första match mot Vallentuna med 1-0 efter sudden, för att i andra matchen slå Wings med klara 4-1. I sin tredje match sedan så förlorade de med knappa 2-1, med avgörande mål i den tredje perioden först, mot de stora favoriterna i ettan, Väsby. Frågan är om det är ett styrkebesked av Sollentuna, eller om det är ett svaghetstecken hos ettanlagen man mött?

Tranås har spelat två träningsmatcher och blivit nollade i båda (Tranås-Dalen 0-1 e str och Kalmar-Tranås 5-0). Spelmässigt har det ändå rätt långa stunder sett helt ok ut, men problemet med målskyttet kan vara ett tecken på att laget saknar spets vad gäller målskyttet. Visserligen så visade nya kanadensaren George Diaco fina tag i matchen mot Kalmar, men inte heller han lyckades spräcka målnollan. Tranås behöver bli rakare på mål och få in mer trafik framför kassen, men kanske också hitta någon naturlig målskytt, annars kan detta bli ett problem som varar även in i seriespelet.

Linus Skager har inte imponerat så här långt. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Forshaga har också problem. Förlust mot Comet med 2-3 och i förrgår förlust mot tvåanlaget Grästorp med 1-4, och jag har sett större delen av de matcherna och Forshaga har att jobba med. Vare sig Tobias Björklund eller Linus Skager har fått ut det man kan förvänta sig av dem, men så kanske träningsmatcher inte ger dem 100% pepp heller.

Nyköping ägde hela första perioden mot Linden, men sedan kom Linden in i matchen och kunde vända och vinna den med 2-1 efter straffar. Det var en match i rätt lågt tempo, men där Lindens förstakedja med Helldén-Staforelli-Ekholm överglänste stjärnorna Linus Lundström och Pontus Karlsson i Nyköping.

Boden åkte på en rejäl överhalning mot finska Mestislaget RoKi med hela 7-1 i sin premiär. Det är alldeles för stora siffror även i en premiär. Men å andra sidan så tog man en gruvlig revansch på sig själva då man i sin andra match vann mot Kiruna med samma siffror. Fast å andra sidan åkte Kiruna på en 9-3-förlust i sin andra match, mot Piteå, så det kanske snarare är ett tecken på att Kiruna fått en minst sagt usel start på träningsmatchandet.

Borlänge har baissats rätt rejält om att de verkar ha ett riktigt ungt budgetlag, men i sin första träningsmatch så vann man faktiskt med 3-2 mot Strömsbro efter sudden. En bra start för Borlänge, det ska bli spännande att följa dem de kommande matcherna, kanske de kan vara en dark horse i västra ettan?

Alvesta har spelat två matcher mot två traditionellt sett starka ettanlag. Matchen mot Karlskrona började man riktigt uselt och låg under med 4-0 efter halva första perioden. Men när matchdimman skingrats så skrevs förlustsiffrorna till mer beskedliga 5-3. I nästa match mot Dalen startade man också svagt, 1-0-underläget var kraftigt i underkant. Men Alvesta vaknade också i denna match och ledde faktiskt ett tag matchen med 3-2, även om man till slut föll med 4-3. Om man istället spelar från start så kanske man kan tävla om poäng i vinter.

Lämna ett svar