Supporterintervjun – Mjölby

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Daniel Karlsson är supporter till ettans nyaste tillskott, Mjölby.

Kan du börja med att presentera dig för oss!

– Jag heter Daniel Karlsson, är 34 år och arbetar till vardags inom barnomsorgen och har så gjort i ungefär 15 års tid. Jag har haft ett stort sportintresse sedan barnsben, där framför allt hockeyn legat mig varmt om hjärtat. Hockey och fotboll spelade jag under flera år här i Mjölby, men nu mera håller jag endast på med bangolf/minigolf sedan flera år tillbaka i tiden.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Oj på den frågan hur länge jag hejat på Mjölby Hockey skulle jag nog säga sedan barnsben när man sprang runt i hallen. Så ca 15-20 år tillbaka. Det började när man var aktiv i det små knattelagen/björnligan. När man var på hemmamatcherna för A-laget minns jag hur man ville få en klubba de spelat med. Dom var ju ens stora idoler på isen på den tiden och det var där intresset började växa rejält helt enkelt.

Daniel Karlssons profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

– Jag skulle nog säga att jag ser i stort sett alla matcherna på hemma is. Borta is varierar lite var den spelas. Men vi brukar kunna få ihop en skara tappra supportrar även till bortamatcherna. Jag försöker få igång läktaren med trumma och hejarop, så till 110% hardcore supporter är jag nog för Mjölby HC om du frågar någon annan också.

Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Just nu kan jag inte minnas någon speciell resa som var just roligaste resan. Det finns så många som varit roliga och specifika. De resor vi får ihop extra många supportrar skulle jag säga är dom klart roligaste, så vi hörs extra bra från läktaren.

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Inget specifikt tillfälle jag kan minnas just nu. Men att få igång hela hallen som det var i dom sista matcherna mot kvalet till div 1, det var rätt så häftigt faktiskt.

Vad gör ditt lag så speciellt?

– Jag tycker att Mjölby HC byggt upp sitt lag på en del starka hemma profiler som utgjort vår stomme under flera års tid. Sedan har de fyllt på laget med dom specifika delarna som behövts förstärkas. Men att vi haft en stark stomme med flertalet Mjölbyprofiler från målvakt till back och forwards, det tror jag gör att laget får extra stark karaktär.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Nu när vi tog klivet upp i division ett så får jag nog säga TAIF (Tranås) som den stora rivalen. Förr om åren har vi haft flera heta möten med dom, och man märker att temperaturen ökar i hallen när det vankas derbymatcher, både på isen och läktaren.

Vad säger du om årets lagbygge?

– Även om vi tappat en del spelare inför kommande säsong så har vi fortfarande kvar en stark stomme. Det känns ändå som ett stabilt gäng som kommer äntra isen till hösten i Pro Train Arena. Vi har några viktiga poängmakare och några slitvargar i laget som kommer visa vägen till nya framgångar under årets gång. Jag vet att de är på jakt efter ett par spelare till för att förstärka truppen ytterligare, vilket blir spännande!

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Eftersom att vi är nya i division 1 så får vi rikta in oss på att ta en match i taget och försöka sno åt oss så mycket av poängen som vi vara kan. Men jag tror vi har ett lag som kommer överraska flera lag under serien gång. Men hur långt vi kommer gå, det är svårt att säga.

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

– Svårt fråga att svar på just nu då jag har för lite kunskap om lagen vi kommer möta i kommande serie. Vi får helt enkelt kriga på varje match och ta ett steg i taget.

Hur ser du på ert steg upp i ettan?

– Jag tror vi har ett lag som kan hävda sig ganska hyfsat i division 1 hockeyn. Det blir så klart tuffare och jämnare matcher på isen, men också en morot för grabbarna att få spela i hockeyettan. Allt blir ett eller flera snäpp bättre, men jag tror Mjölby HC är redo att ta sig an den utmaningen. Ambitionen att ta klivet upp har funnit där ett tag i alla fall, och nu är vi där, vilket blir spännande. Det blir en stor utmaning och det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften, men laget har kraften att klara av det, det är jag säker på.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Tyvärr har jag inte kikat in så mycket på er sida, men under året får jag följa er mer intensivt. Jag får helt enkelt följa er under säsongen och återkomma om det.

Lämna ett svar