Scoutrapport: Carl Malmkvist, KHK

Då var det dags för en scoutrapport om den lovande målvakten Carl Malmvist. Förra säsongen spelade han i Segeltorp, men värvades av Karlskrona att agera backup till Viktor Kokman. Jag har sett hela matcherna mellan Segeltorp och Forshaga och Segeltorp-Tyringe, de två senaste matcherna som Malmkvist stod hela matcherna i.

Malmkvist har en rätt bra storlek, är 1,87 lång, och agerar som de flesta målvakter gör idag, där man agerar mycket knästående. Det gör att man täcker stora delar av målet, framför allt längs med isen, men man kan lämna lite ytor över axlarna att skjuta på. Detta kunde vi se ett exempel på i matchen mot Tyringe.

Bilder från hockeyettan.

Han är annars följsam och fin i sidledsförflyttningarna. Han över-agerar inte, utan håller hela tiden sig samlad, så han lämnar få ytor under armar och mellan ben. Se friläge mot Tyringe.

Bilder från hockeyettan.

Han är också väldigt reaktionssnabb, snabb med både plock och snabbt ner i v-stil för att täcka av ytor. Han förmedlar också ett stort lugn ute på isen. Kolla denna reflex mot Tyringe.

Bilder från hockeyettan.

Han är också stark i bålen, vilket gör att han orkar hålla överkroppen upprätt, och han är också snabbt uppe på benen igen.

Summering: En stark målvakt, som mycket väl kan bli ett stort utropstecken i vinter, om han nu får chansen.

Lämna ett svar