Avslöjar: Toppspelare till KIK och sloven till KHK?!

Kristianstad har i tidningen Kristianstadsbladet gått ut med att de nu är inställda på spel i hockeyettan och i tisdags presenterade jag ett förslag på hur KIK skulle kunna bygga sitt lag. Det verkar man ha tagit till sig, för enligt uppgifter så jobbar man nu på flera av spelarna. Och enligt en källa så har man nu kommit så långt att man skrivit kontrakt med en riktig toppspelare från listan, nämligen Linus Skager. Linus gjorde mest poäng av alla i hockeyettan södra och stämmer uppgifterna skulle det givetvis vara en toppvärvning för exallsvenskarna. Men de har som sagt var ett helt lag att fylla och nöjer sig inte där. De ska också ha långt gångna förhandlingar med ex-Nybroiten Oliver Olsson, och även toppmålvakten Wictor Ragnewall ska ha fått en påringning. Det råder därmed inga tvivel om att Kristianstad har höga ambitioner med sitt lagbygge.

En annan intressant nyhet är att slovenska landslagsbacken Matic Podlipnik börjat följa Karlskrona på instagram. Och ni vet alla vad det innebär: Att det finns en del som talar för att han 30-åringen, som spelade i slovakiska högstaligan säsongen som gick, nu är klar för klubben. Då KHK redan ryktas ha gjort klart med förlängningar med Gustav Berglund, Christoffer Rasch och Jesper Solomon Frisell samt Markus Björk klar som nyförvärv innebär det att Karlskrona nu har åtta starka backar. Sundlöv gillar att bygga laget bakifrån, och om Matic nu är klar (vilket givetvis inte är annat än spekulationer) skulle det stärka den bilden. EDIT: Matic följde tydligen KHK även inför förra säsongen.

Till sist en Forshaganyhet. De blir nämligen av med sin ena broder Rydholm till Grästorp. Det är Helmer Rydholm som nu väljer att gå till det hårdsatsande tvåanlaget.

Lämna ett svar