Händelserik sillymåndag: Starka värvningar och en liten bomb!

Det har varit tämligen stiltje på sillymarknaden ett tag nu, men idag har det trillat in inte mindre än fyra riktigt bra värvningar till olika ettanlag.

Först ut var Krif, som tillkännagav att de värvat finländske yttern Jesper Ahlgren från Tyringe. En bra värvning. Ahlgren är en stark spelare som framför allt är en riktigt bra målgörare, han gjorde hela 17 mål för Tyringe förra säsongen. Krifs sportchef Ulf Pettersson passade på att dela ut en känga till Tyringes sportchef Söderberg som förklarade när det stod klart att han skulle lämna för någon månad sedan, att de inte kunde matcha Krifs bud och att Ahlgren redan var klar.

– Tändvätskan att värva Jesper från Tyringe fick jag för ett bra tag sedan då Söderberg i Tyringe antydde att Ahlgren skulle gå i sidled och vara klar för oss.

Ahlgren kommer stärka Krifs offensivt rejält.

***

Näst ut med att avisera en bra värvning var Wings. De värvar in Andreas Dackells pojk, Tim Dackell, från Almtunas juniorer. Tim har dock varit utlånad till ettan under delar av förra säsongen, bland annat gjorde han 17 matcher med Väsby. Han har även gjort en drygt handfull matcher med Almtunas a-lag i allsvenskan och hade fint poängsnitt i J20 Nationell, så visst känns detta som en riktigt bra värvning av Wings som har lite tomrum att fylla.

***

Tredje klubb ut att släppa en vassing var Piteå. Också de värvade en junior, i deras fall var det Brynäsjunioren Arvid Sundin som var måltavlan. Arvid vann poängligan i Brynäs juniorer i stor stil, hela 12 poäng före tvåan. Det är med andra ord en riktigt spännande värvning som kommer kunna addera lite av den offensiva kraft man tappat. Samtidigt går det rykten om att man har två storfräsare från allsvenskan på ingång, så vi får se, det kanske blir ett starkt Piteå också i år.

***

Sist ut var Lindlöven, och här är det inte att ta till överord och kalla det för en liten bomb. Man lyckas nämligen värva in Sebastian Falk från Vita Hästen. Centern har två allsvenska säsonger i ryggen och noterades förra säsongen för åtta mål och fyra assist, tillräckligt bra för att han borde ha kunnat få ett nytt kontrakt i allsvenskan. Men nu väljer han istället att ta steget ner i ettan och det ska bli spännande att se om han kan få en riktig islossning med den större roll han nu får.

Lämna ett svar