Blir KHK en utmanare?

Det snurrar en hel del rykten kring KHK nu, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de har så många platser kvar att fylla. Det senaste ryktet gör gällande att Joakim Rohdin ska vara klar, vilket givetvis hade varit ettans allra vassaste värvning denna silly. Dessutom jagar man en ny förstacenter, sedan ska det vara färdigbyggt, vilket öppnar upp för en del spekulationer vad som redan är signat på resterande platser.

Så här ser KHK:s lagbygge ut just nu.

Målvaktspositionen är som ni kan se klar, den ser riktigt stabil ut och är top notch i ettan.

Backsidan saknar ännu 3-4 namn. Jesper Solomon Frisell ska enligt uppgift vara klar för ännu en säsong, och Markus Björk är ett nyförvärv man ännu inte gått ut med. Jag skulle också vara förvånad om inte Gustav Berglund och Christoffer Rasch kommer fortsätta ännu en säsong, även om jag inte fått någon inside om detta.  Därmed är backsidan spikad och den håller också riktigt bra klass.

På forwardssidan så ska som sagt var Joakim Rohdin och en förstacenter in. Då saknas 2-3 forwards och där ska Linus Lööf och Philip Norberg vara två av dem. Man kanske nöjer sig där och har någon plats kvar att fylla på med under säsong. Även med 13 forwards så ser den bra ut, det ska bli spännande att se vad en klasspelare som Rohdin kan göra.

***

Jag lyssnade på Mjörnbergs trashtalk igår och där gick Kalmars sportchef Daniel Stolt rätt hårt på Troja.

– De påstår att de skurit ner spelarbudgeten, men det tror jag inte ett dugg på!

Jag har ingen insyn i Trojas spelarbudget denna säsong, men vet att de hade en minst sagt rejält tilltagen förra säsongen. Man har ändå släppt spelare som Joakim Hillding, Anton Johansson Wictor Ragnewall och Henrik Rommel och ersatt det med en del egna juniorer, så visst känns det som att de sparat en den i alla fall. Samtidigt lär spelare som Jesper Eliasson och Oscar Nordin inte vara billiga, och ska man dessutom plocka in Mattias ”Fete” Persson som det ryktas om så är frågan hur mycket man sparat egentligen. Stolt kanske inte är ute och cyklar ändå?

***

Nyköping verkar bygga om ordentligt. Igår blev det officiellt att skicklige centern Elias Jacobs lämnar för Tumba, och man har även blivit av med tunga pjäser som Sören Dietz Larsen och Isak Dahlin samt tränaren Filip Algeman. Samtidigt så finns det bra saker på plussidan med. Skicklige målvakten Daniel Fahlström återvänder, och Pontus Karlsson-värvningen känns väldigt bra. Man har också gjort några riktigt spännande värvningar i backen Viktor Åström och forwadsen Joel Myrström Englund samt Hampus Engman, så det ska verkligen bli spännande att se om Nyköping blir fågel eller fisk denna säsong!

***

Sundsvall verkar fortsätta bygga på sin spelstil att vara tunga och jobbiga att möta. Tre nya spelare som väger över 90 kg har värvats in och man är den norra ettans överlägset tyngsta lag. Det är kul att se att man så medvetet bygger ett lag utifrån sättet man vill spela på. Sedan är inte alla spelare tunga givetvis, man kryddar det med lite mer fartspelare, som nya Joel Nyman som jag tror kan bli ett stort utropstecken i vinter.

***

Det lär bli hetare Skaraborgsderbyn än på flera år i vinter! Mariestad var tidigt ute med sitt lagbygge och har fått ihop ett lag för att utmana på allvar, och allt eftersom så har också rivalen Skövde börjat se mer och mer spännande ut. Man kommer ha en grym bredd på sin forwardssida med 15 forwards av god kvalitet, och nu börjar också backsidan fyllas på. Senast in var stjärnbacken Adam Thilander, och även om backsidan kanske blir en akkilleshäl så ser den ändå förstärkt ut. Tillkommer dessutom Carl Hjälm på målvaktssidan som komplement till Felix Tengvall så har man förstärkt också där. Sammantaget är nog detta det bästa Skövdelagbygget på 20 år.

Lämna ett svar