Vad händer nu?!

Satt i bilen på väg hem från Kalmar när bomben föll: Teg och Köping nekas spel i ettan av licensnämnden! Ett överraskande besked, speciellt kanske i Köpings fall då de rustar för fullt för en säsong i hockeyettan. Men vad händer nu? Jag ska försöka reda ut hur jag tror att turerna kommer gå.

Idag kom alltså beskedet från licensnämnden att Teg och Köping inte får sin licensprövning godkänd då de inte skickat in papper i tid, ja i Tegs fall har de inte skickats in överhuvudtaget. Nu kommer de båda klubbarna få två veckor på sig att överklaga domarna, innan dess så är inget beslut fastställt och därmed så kan inget lag nerifrån få en officiell förfrågan, bara en liten förvarning. De lag som kan komma ifråga först och främst är Vännäs, som var bästa tvåan och lär få frågan om Tegs plats i den norra ettan. Som ersättare för Köping lär näst bästa tvåa bli tillfrågad, nämligen Mjölby. Att göra tvärtom och sätta Vännäs som ersättare för Köping i västra och Mjölby som ersättare för Teg i norra är givetvis helt orimligt.

Jag har jagat representanter för såväl Mjölby och Vännäs sedan jag kom hem, men fick bara tag i Mjölbys lagledare Gustav Kindgren som hänvisade till sportgruppen som dock gjort sig oanträffbara. Men när jag fick tag i Vännäs nyligen avgående kassör, Johan Örnberg, så fick jag i alla fall ett svar:

-Vi har givetvis hört om licensnämndens besked, men har ännu inte fått någon förfrågan. Vi antar att det kommer en förfrågan under helgen från hockeyettan. Men vi har sagt det att vi tar ställning till hur vi ska göra först när vi fått en förfrågan, så i nuläget så kan jag inte ge närmare besked än så.

Med andra ord så har vare sig Vännäs eller Mjölby fått frågan ännu, men den lär komma inom kort. Nekar någon av dessa platsen står Sollentuna på tur, och ska jag killgissa så nekar också de så blir det spel med ett lag kort i den serien. Ett tänkbart exempel: Vännäs tackar nej medan Mjölby tackar ja. Då får Sollentuna erbjudande om att spela i den norra ettan, tackar de nej så spelas norra ettan på nio lag.

Men det lär alltså ta MINST två veckor innan allting klarnar, och överklagar Teg och/eller Köping kan det ta ännu längre tid. Och ju längre tid, desto mindre tid till förberedelse för lagen som erbjuds platserna.

Lämna ett svar