Tyngsta tappen i södra ettan

Alla lag tappar spelare, men det är bara en av tappen som kan vara det tyngsta. Här är de allra tyngsta för alla lagen i den södra ettan.

Alvesta – Adam Åkesson (D) till slutar

Adam Åkesson hade givetvis varit guld för Alvesta att behålla. Med sina över 300 matcher i hockeyallsvenskan så besitter han inte bara rutin, han är dessutom en back av väldigt hög klass också i ettan. Kommer vara grymt saknad i de bakre leden i vinter.

Borås – Fredrik Eriksson (D/F) till slutar

Visst är tappet av Joni Nikko tungt, men tappet av backgeneralen är ännu tuffare. Hade mängder med rutin från spel i både svenska och tyska högstaligan i många år och snittade över en poäng per match från backpositionen, och kom faktiskt tvåa i backarnas poängliga för hela ettan. Förra säsongen stod han i princip för allt kreativt från backplats, vilket givetvis inte kan ersättas med en spelare. Så värvar också Borås en knippe backar av bra ettanklass för att täppa igen hålet 39-åringen lämnar.

Halmstad – Melker Iversen (C/RW) till Visby

Den assisterande lagkaptenen Melker Iversen har varit en tongivande spelare i fem säsonger för Halmstad. En sån där nyttig lagspelare, som är användbar i alla spelformer och som alltid ger energi åt det egna laget och är jobbig för motståndarna. En spelare som bidragit till att Halmstad med små medel uträttat stordåd. Att han nu lämnar för Visby är ett tufft slag för Halmstad, som nu får det tuffare att överraska positivt.

Kalmar – Hampus Karlsson (C) till Oskarshamn

Detta var ett riktigt svårt val, då jag tycker att tappet av Jakob Stöffling också är riktigt tungt. Men till slut faller valet ändå på Hampus Karlsson just för att han inte är ersatt. Stöfflings position är mer eller mindre ersatt av Jesper Broeng, men den fysiken och kraften som Hampus Karlsson stod för är ännu inte ersatt. Jag skulle tro att Mathias Hellgren är tänkt lite i den rollen, men han är inte alls på samma nivå som Hampus och därmed så känns hans adjö som tyngre.

Karlskrona –  Todd Winder (F) till Sönderjyske

Ska jag vara ärlig så tror jag ingen av de som lämnat erbjöds nytt kontrakt, eller det är i alla fall vad Mikael Sundlöv kommunicerat. Men Todd Winder var ändå en av de tongivande i laget säsongen som gick och kom tvåa i lagets interna poängliga. Det är rätt många poäng som ska ersättas ändå, vi får se om ersättaren lyckas med det.

Krif – Vincent Reimer (C/LW) till Mariestad

Det är i stort sett dött lopp mellan Martin Pärna och Vincent Reimer, men valet föll ändå på Reimer till slut då han har en högre potential. Pärna har visat vad han kan, medan Vincent Reimer som var ungefär lika bra säsongen som gick, gjorde sin första seniorsäsong och lär kunna visa ännu mer säsongen som kommer. Vincent gjorde 17 mål säsongen som gick, sex mer än näst bäste målskytt i Krif och han har gjort mycket mål hela sin uppväxt. Vad månde bliva?

Mörrum – Martin Fridén (LW) till Karlskrona

Jag blundar och pekar i stort sett när jag ska utse en av de både tvillingbröderna Fridén som är det tyngsta tappet. Men Martin är det något starkare offensiva hotet och när Mörrum nu fick in en stark center i Adam Bäckstrand som kan ersätta Tom så föll valet ändå på Martin. En poängstark spelare som ändå gör det hårda jobbet, han kommer bli grymt nyttig för Karlskrona i vinter.

Troja – Wictor Ragnewall (G) till ej klart

Troja har tappat (eller släppt) flera vassa kort inför säsongen, men jag håller ändå tappet av Wictor Ragnewall som det allra tyngsta. I fem säsonger har han varit en trygg sista utpost som gett laget chansen att vinna varje match, det är inte utan fog han nämnts i sammanhang som den kanske bästa hockeyettanmålvakten. Nu fick Troja in en ung och spännande Jesper Eliasson, men jag tror det blir svårt för honom att hålla samma jämna, höga nivå som Ragnewall hållit.

Tyringe – Jesper Ahlgren (RW) till ej klart

Jesper Ahlgren var en av Tyringes mer tongivande spelare säsongen som gick, och man försökte länge göra sitt yttersta för att få kvar honom, Men pengarna räckte inte och den Mestis-meriterade yttern letar nu nya jaktmarker. Därmed blir Tyringe av med trean i sin interna poängliga, och kanske det blir Krif som får in 20+ poäng i truppen.

Vimmerby – Adam Bäckstrand (C/RW) till Mörrum

En stor och stark center som är trygg med puck och som dessutom gör en hel del poäng. Det finns svagare spelare att bli av med, Bäckstrand kommer göra grym nytta för Mörrum.

Fotocred: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar