Krönika: Nu måste Kalmar göra verkstad!

Så kom det då, beskedet som i alla fall jag inte trodde på, men som innebär lycka för alla Kalmarfans, och frustration och olycka för alla Kristianstadsfans. Kristianstad får ingen elitlicens utan tvingas ner i ettan, och Kalmar får deras allsvenska plats.

Men än är det inte klart! Kristianstad har sagt att de kommer överklaga beslutet och det är faktiskt inte helt omöjligt att den går igenom. Pantern överklagade till appellationsnämnden för några år sedan och fick då rätt. Kalmar har också fått beskedet att de erbjuds en plats i allsvenskan, men först om två veckor då licensnämndens dom vunnit laga kraft.

Men för Kalmar går det inte bara avvakta det beslutet. Nu måste de sätta igång och arbeta för att få ihop en allsvensk trupp, inte den hockeyettantrupp man har just nu. Två målvakter, sju backar och tolv forwards är redan under kontrakt, men så många kan man inte låta ta plats i en allsvensk trupp, för då åker man ut med dunder och brak. Och då lär det kosta mer än det smakade.

Nej, en ny målvakt, 3-4 backar och 5-6 forwards av allsvensk klass måste in. Och efter vad jag kunnat läsa mig till så är Kalmars ordförande medveten om detta. Hon har sagt att kontrakten kommer förhandlas om, och plats för ny spets kommer göras. Men det är inget avundsvärt läge Kalmar hamnat i. Många av guldkornen är redan tagna, och väntar man två veckor till så lär utbudet vara än mindre. Det ska bli spännande att se om Kalmar kan leva upp till snacket, att de kommer vara redo om det blir allsvenskan för dem.

För Kristianstadsfansens del är det bara att hålla tummarna för att överklagan går igenom. Men samtidigt vara beredda på att den antagligen inte gör det. Jag förstår om fansen nu känner sig svikna av klubbens ledning. Trösten jag kan ge er är att hockeyettan är minsann inte så tråkig. Det spelas fin hockey, känslorna är precis lika riktiga som i allsvenskan, och antagligen kommer ni få se lite fler vinster än ni gjort de senaste åren. Välkomna, även om jag förstår att det är det sista ni känner er!   

Lämna ett svar