På begäran: Faluns slagstyrka!

DÅ är det dags för att syna en nykomling i sömmarna. Falun som inte agerat blygt direkt på sillyfronten.

Truppen just nu

Minus
Tappet av Emil Ax var givetvis tungt, han var en ledande spelare i laget och hade massor av nyttig hockeyettanrutin som nykomlingen skulle haft nytta av. Men så har han varvat ner i tvåan trots kapacitet för spel högre upp just för att han inte ville lägga ner tiden som krävs, så avhoppet kom inte överraskande. Den andra som lämnar är backen Trolle Samuelsson, som nog hade varit tänkt som en nyttig backpjäs i ettan annars.

Plus
Har gjort en riktig kupp när man övertalade Patrik Elfsberg att vända hem igen efter många år i rivalen Borlänge. Han kommer bli otroligt viktig för nykomlingen med all sin erfarenhet och han är ju dessutom en riktigt skicklig center. Men Falun har gjort fler bra värvningar, Filip Hedberg är en offensiv back från Linden som vet hur man levererar på nivån. Elias Lindström känns också som en spelare som kan bli spännande att se, han är bara 21 år men gjorde ändå över 10 poäng i bottenlaget Örnsköldsvik säsongen som gick. Ibrahim Qufai hade både mycket poäng och bra plusminus under sin sista juniorsäsong i Modo och verkar dessutom spela rejält, han kan definitivt bli ett utropstecken. Dock är jag lite tveksam till målvaktsvärvningen Tyson Brouwer, men de har säkert bättre koll på honom än vad jag har.

Skulle behöva ha in
Backsidan ser mer eller mindre klar ut, men någon mer back med hockeyettanrutin skulle inte skada. Offensivt vill de säkert förlänga med forwarden Melwin Thorsson. Utöver honom så finns det plats för fyra kort till, och det bör vara ett par till som kan göra lite poäng, så man kan få två producerande kedjor.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar