På begäran: Vimmerbys slagstyrka!

I flera säsonger i rad nu har Vimmerby snubblat på sista hindret innan kvalserien, men nu laddar man om rejält och ser väldigt spännande ut!

Truppen just nu

Minus
Fyra spelare har lämnat så här långt och frågan är om det var någon av dem som ens erbjöds ett nytt kontrakt. Ludvig Vännström är i och för sig en rätt ok hockeyettanspelare, men spelade tredjecenter i Vimmerby och tredjekedjan höll även Oscar Gustavsson till i. Hugo Lindman Gustafsson var ofta sjundeback medan Charlie Björklund var energispelare i en fjärdekedja.

Plus
Då ser nyförvärven betydligt intressantare ut! Martin Pärna vann Krifs poängliga säsongen som gick och det ska bli spännande att se om han kan fortsätta leverera i Vimmerbytröjan. Elias Lindgren är den kanske bästa värvningen, den spelskicklige backen stod för 27 poäng i Lindlöven förra säsongen trots att han bara är 21 år och det borde finnas än mer utvecklingspotential där. Kan Carl Sjöberg hitta rätt efter sina personliga problem som gjorde att han avslutade säsongen i Kalmar i förtid så har han en grym potential. Utöver dessa så har man plockat in några talanger (Erik Fernhall, 19 år Mora J20, Isac Göransson, 19 år Tyringe och Sebastian Linder 21 år, Strömsbro) som nog är tänkt att stå på tillväxt. Den mest intressanta av dem är nog den ende backen, Erik Fernhall.

Skulle behöva ha in
De har redan åtta backar, men ska också ha in en nionde då supporterspelaren heter Oskar Lindgren och var Vimmerbys främsta back säsongen som gick. Men utöver detta så saknas det även en forward, och ska jag vara örlig så ser forwardsuppsättningen redan stark ut. Men nog skulle man må gott utav att få in en poängstark spelare ytterligare för att avlasta de som redan finns.

Prognos: Klart starkare

Lämna ett svar