20 lediga back-guldkorn!

Silly season börjar lugna ner sig lite grann, men än finns det många lag som jagar spelare. Idag tänkte jag bjuda på 20 stycken guldkorn bland lediga backar för sportcheferna att hugga på. 10 offensiva, och 10 defensiva pjäser som skulle kunna förstärka alla lag i ettan.

Defensivbackar

Robin Liljekvist (D)

Han gjorde ingen supersuccé kanske i Boden och det ser inte ut som han får nytt kontrakt, men är man ute efter en stor och rejäl back som också kan lira hockey är Robin absolut ett namn som bör finnas med i tankarna.

Carl Ernstig (D)

Jag vet inte om Ernstid kommer få förlängt med Troja, men får han det inte så måste han stå högt upp på sportchefernas önskelista vid värvning av stark defensivback. Spelar klokt, rejält och med väldigt få misstag.

Marcus Björk (D)

Marcus Björk ryktas finnas på Karlskronas radar och man kan förstå varför. En stabil defensiv back som också kan leverera bra förstapass.

Sebastian Kauppila (D)

En klok, rörlig back som inte är speciellt flashig, ja han syns knappt. Men för en defensiv back är det en bra egenskap, då det betyder att han alltid står rätt och inte gör misstag. Lär dock inte få färlängt med Kalmar.

Joshua Karlsson (D)

Joshua Karlsson var Lindlövens stora (i dubbel bemärkelse) klippa under säsongen och det är inte konstigt att han fått chansen under rätt många matcher i allsvenskan. 205 cm och 102 kilo kraft som också kan både åka skridskor och passa.

Karl Persman (D)

Fick inte de stora rubrikerna i Karlskrona men gjorde ett gediget defensivt jobb i byte efter byte. Skulle mycket väl kunna ta en större roll i en mindre klubb.

Viktor Bolin (D)

Jag trodde ett tag att Bolin skulle få följa med Nybro upp, men så blev det inte verkar det som. Nu kan därför någon annan ettanklubb få glädja sit åt hans resoluta försvarsspel.

Joel Werner (D)

Han är inte stor Skövdebacken Joel Werner, men väldigt stark ändå. Vinner nästan alla sargdueller och är smart i sina förstapass och bra på att ta sig ur trånga situationer.

Gustav Nielsen (D)

Att kalla honom defensiv kanske är att ta i Gustav Nielsen är mer en tvåvägsback. Men Hudiksvallsbacken gör alltid klart jobbet i defensiv zon först, och därefter får offensiven komma. Otroligt nyttig spelare!

Gustav Lindström (D)

Gjorde sin första seniorsäsong säsongen som gick och gjorde det bra. Rörlig back som gillar att husera vid sargerna.

Offensivbackar

Adam Thilander (D)

Den före detta juniorlandslagsmannen gjorde en kanonsäsong och snittade över en poäng per match i ett allettanbottenlag! Men nu vill Adam Thilander se en ordentlig satsning i Skövde annars så kommer han söka nytt, är det dags för Adam att få chansen i ett storlag nu?  

Filip Bratt (D)

Den NHL-draftade 21-åringen har redan två säsonger i allsvenskan men spelade förra säsongen i Boden. Det blev kanske ingen jättesuccé, men det finns mer potential att hämta ut, i rätt omgivning så kommer han tillföra mycket!

Alexis Binner (D)

Binner må vara lite kontroversiell men ingen kan ta ifrån honom att han är en otroligt skicklig back. Spelade bara 12 matcher säsongen som gick, men noterades då för 10 poäng, starka papper.

Alexander Popovic (D)

En liten skridskovirtuos som dansar fram på isen och dessutom har bra blick för spelet. Alexander Popovic borde få nytt kontrakt med Hudiksvall, men de verkar bygga nytt på backsidan så vem vet?

Christian Lindberg (D)

Lindberg hade framför allt ett riktigt bra slutspel med Troja där han noterades för 13 poäng på 14 matcher. Men han verkar vara ännu en spelare som drabbas av neddragningen av spelarbudgeten, något som någon klubb kommer bli mycket lycklig över, för Christian är en riktigt bra offensiv back.

Christoffer Rasch (D)

Karlskrona har inte signat många spelare ännu, så Rasch kanske får förlängt. Men än så länge står han till marknadens förfogande och det skulle förvåna om inte han fått påringningar från flera ettanklubbar. En puckstark back med bra spelsinne.

Gustav Berglund (D)

En Karlskronasupporter jag chattar med menar att Gustav Berglund var deras bästa back säsongen som gick. Rörlig, klok på isen, och gör många rätt.  

Nico Joki (D)

Jag har ärligt talat inte sett Nico Joki mer än en match, men han gjorde 23 poäng på 29 matcher i ett lag som med möda tog sig till allettan och väl där missade slutspel, och det är riktigt bra. Dock gjorde han inget bestående intryck på mig så svårt att uttala mig om hans kvaliteter.

Niklas Dahlberg (D)

Tvåvägsback med offensiva kvaliteter. Många Nybrofans ville se Dahlberg följa med upp i allsvenskan men så blev inte fallet.

Oskar Matushkin (D)

Hade skadebekymmer säsongen som gick och kom inte riktigt upp i nivå. Men med en hel försäsong i kroppen så kommer han kunna tillföra mycket spelsinne och poäng från sin backposition.

Alexander Stensson (D)

Nyköpings stora utropstecken tillsammans med målvakten Sebastian Wagner säsongen som gick. Är utrustad med ett bra skott och skridskoåkning och hade mer än dubbelt så många poäng som näst bäste back i Nyköping.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar