Mina ”kärleksråd” till klubbarna

Silly season är för mig en viktig säsong. Känslan är att många klubbar inte delar den uppfattningen. För de tar inte alls tillvara den potential som finns för att hålla vid liv och bygga upp ett intresse för laget. Jämför det med ett kärleksförhållande. Skiter du i att hålla kontakten under ett halvår man inte bor tillsammans så finns det inte mycket kärlek kvar. Håller du däremot kontakten regelbundet, och låter varje tillfälle bli något att se fram emot, så överlever förhållandet att man är isär under lång tid. Här är mina ”kärleksråd” till klubbarna med fokus på hur man bäst hanterar spelarsläpp!

Inför släppet: Skapa nyfikenhet, spekulation inför släppet. Gör till exempel en frågesport av det (lex Kalmar).

Under släppet: Gör en happening av släppet (lex Karlskrona)! Släppt en film på sociala medier, ha en presentation med snack med sportchef och förening, gör en happening hos en sponsor där den nya spelaren finns på plats.

Efter släppet: Intervjua spelaren! Hur ser spelaren på nya laget? Varför valde han din klubb? Och så vidare. Kom med omdömen om spelaren från fd tränare eller medspelare.

Ett sista råd: Sprid ut era presentationer, varje spelare ska presenteras för sig, få sin tid i rampljuset!

Följ dessa råd så behåller ni kärlekslågan till laget brinnande och ni får fler fans också under säsongen!

Lämna ett svar