Bomben: Det blir inte fem serier!

Inför kommande säsong så lanserade föreningen Hockeyettan att hockeyettan skulle delas in i fem serier istället för tidigare fyra. Motiveringen till detta var att man ville spara respengar för klubbarna, fler serier skulle innebära kortare avstånd till motståndarna. Men nu har information gått ut till klubbarna att det antagligen inte alls blir så, svenska hockeyförbundet har nämligen sagt nej!

Anledningen till nejet sägs vara att Hockeyettan inte förankrat beslutet nog hos vare sig hockeyförbundet eller hos klubbarna. Även om det efter lite turer fram och tillbaka nu finns en majoritet för förslaget, så finns det fortfarande en stor minoritet som är emot. Och därför har hockeyförbundet nu beslutat sig för att säga nej till fem hockeyettanserier nästa säsong.

Sista ordet kanske dock inte är sagt ännu. Det finns klubbar, framför allt Strömsbro, som hamnar i en otroligt jobbig sits med ruskigt långa resor om det blir fyra serier. Kmhockey ringde upp Strömsbros sportchef Johan Wennberg för att höra hans tankar.

Hur ser nu på avslaget på förslaget om att hockeyettan spelas i fem serier?

-Skulle det inte bli fem serier är det bedrövligt för oss. Hockeyettan har ändå gått ut med info om att det var förslaget, vi har haft en omröstning och det har gått igenom. Ekonomiskt vet jag inte hur vi ska lösa det, jag ser det som en omöjlig uppgift att resa 115 mil. Vi bor 40 mil söder om mitten av landet, det handlar om en miljon kronor i extra resekostnader.

Har ni ens möjlighet att spela hockeyettan under de premisserna?

-Det har vi inte tagit beslut om än, det måste jag ta med styrelse, så det kan jag inte uttala mig om. Men målet är att vi ska spela, jag har inte kämpat ihjäl mig sedan 15/16 för det här…

Har du hopp om att det kan det bli fem serier ändå?

-Jag har ingen aning faktiskt, jag har fått lite info, men vet inte. Men det kommer bli tufft för oss att spela i norrserien.

Hur är känslan just nu?

-Det var en rejäl kalldusch, det tror jag alla förstår. Det finns ingen som rest så långt under en säsong. Det är en stor jäkla besvikelse om det skulle bli så. Det känns som att man försöker utplåna hockeyn, det är inte rimligt.

Fotnot: Om Strömsbro skulle dra sig ur så står Vännäs på tur att spela hockeyettan.

Foto: Pixabay

Lämna ett svar