Så slutar striden kring slutspelsstrecket i södra allettan

I den södra allettan är det i praktiken tre lag som slåss om två platser, nämligen Halmstad, Tranås och Karlskrona. Visserligen kan såväl Dalen som Visby fortfarande bli indragna, men då måste lagen där bakom nästan gå rent och det är väl inte troligt att de gör alla tre. Därför tänkte jag gå igenom spelschemat de tre inblandade lagen har och försöka sia om vilket lag som drar svarte Petter och missar slutspelet.

Här är nuvarande tabell:

Matcher kvar:

Karlskrona
Troja h (trean i tabellen)
Dalen b (sexan i tabellen)
Mariestad h (fyran i tabellen)

Tranås
Nybro h (tvåan i tabellen)
Mariestad b (fyran i tabellen)
Dalen h (sexan i tabellen)

Halmstad
Visby h (åttan i tabellen)
Kalmar b (ettan i tabellen)
Troja h (trean i tabellen)

Som ni kan se så har Karlskrona och Tranås ett liknande spelschema kvar. Båda har kvar att möta Dalen och Mariestad, och utöver det ett topplag i form av Troja respektive Nybro.

Halmstad har två riktigt svåra matcher kvar mot serieettan och serietrean, och dessutom en tuff match mot form- och bortastarka Visby.

Hur slutar det då?

Som jag ser det är det stor fördel Karlskrona och Tranås. Inte för att de har speciellt enkelt motstånd kvar någon av dem, men de har i alla fall mer överkomligt motstånd. Ska man tro att topp tre blir svårslagna på upploppet, så har de ändå två matcher kvar att kunna utmana om poäng. För Halmstads del så är den mest troliga poängchansen i nästa omgång mot Visby, en svår uppgift, men missar man den så är det ettan och trean kvar att möta och det blir nog ett för stort hinder att övervinna. Speciellt som man måste ta en poäng mer på upploppet än de båda konkurrenterna.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar