Nybro har gjort största lyftet!

Nybro har gjort det största lyftet! Ja det kan man konstatera när man gör en matematisk uträkning av hur lagen gått i allettan södra jämfört med i grundserien. Nybro har så här långt nämligen plockat två poäng per match i snitt i allettan, vilket är 16% högre snitt än vad man hade i grundserien. Det är starkt med tanke på att konkurrensen hårdnar i en alletta, och det är bara två lag till som ökat sitt snitt, Mariestad och Troja. Där är Mariestads lyft kanske extra anmärkningsvärt då de kommer från en svagare grundserie, den västra. Övriga lag från västra har tappat, främst Skövde som tappat hela 70% av sin snittpoäng. Ett annat lag som gått svagt jämfört med grundserien är Karlskrona, hela 49% mindre poäng har man plockat i snitt. Här nedan följer hela tabellen.

Foto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar