Läget klarnar något

Läget både kring de lägre strecken i den södra allettan och vårettan, och i toppen av den södra vårettan, klarnade någon efter dagens matcher. Skövde tappade och nu börjar det svagt lukta ännu en missad slutspelsplats, Köping förlorade också och har nu fyra poäng att jobba ifatt på få matcher. Visby och Tranås förbättrade å andra sidan sina positioner och Vimmerby och Krif ser allt mer ut som de två bästa lagen i södra vårettan.

Halmstad-Tranås 1-2 e sd

I en spelmässigt väldigt jämn match där lagen turades om att ha greppet så kunde Tranås till slut ändå vinna med 2-1 efter sudden death. Det blev en väldigt målsnål historia, men det berodde mest på två storspelande målvakter i form av Jacob Crespin och Viggo Andrén som turades om att briljera med fina räddningar. Avgörandet kom sedan Tranås fick chansen att spela powerplay i slutet av sudden, och med bara 15 sekunder kvar så kunde Markus Ruuskanen piska in segermålet i Crespins plockkryss. I och med segern så befinner sig nu lagen på samma poäng (14) och samma målskillnad (-1), på sjätte och sjunde plats

Visby-Skövde 5-4 e sd

I en inte särskilt välspelad match så kändes ändå Skövde som det starkare laget större delen av matchen. Men det var ändå Visby som stod där som segrare ändå till slut efter en svängig match. Visby ledde med 3-1, men tre snabba mål av Skövde gav dem ledningen efter den andra perioden. Visby lyckades dock kvittera i tredje och sedan blev Adam Lidström segerskytt i sudden, vilket gladde de drygt 1500 åskådarna på plats (säsongens bästa publiksiffra i en match som spelades för välgörenhet). Det var en tung seger för Visby, som nu har tre poängs marginal ner till Karlskrona på niondeplatsen.

Krif-Huddinge 3-2

Martin Pärna blev stor matchhjälte i sexpoängsmatchen i toppen av den norra vårettan. För med blott 12 sekunder kvar så tog han vara på en retur och satte matchavgörande 3-2-målet. Något som väckte upprördhet i Huddingelägret som menade att skottet tagit i ribban-stolpen. Vad tycker ni?

Hur som helst så dömdes det mål och därmed seglar Krif upp på en andraplats, med tre poängs marginal ner till fyran Borås som är närmaste hotet om playinplatsen.

Köping-Tyringe 3-4 e str

Nu gick nog tåget för Köping. Man stod för en heroisk insats och hämtade in 1-3 till 3-3, varav kvitteringen föll med blott sju sekunder kvar, men man fick ändå se sig besegrade efter straffar sedan Didrik Jansson räddat samtliga Köpings straffar. Nu har man fyra poäng upp till säker mark med en match mer spelad, det ska mycket till för att man ska krångla sig ur detta läge.

Vimmerby-Segeltorp 7-2

Vimmerby körde över Segeltorp med klara 7-2 och befäster därmed serieledningen. Nu har man fyra poäng ner till jagande Krif och Linden och dessutom överlägsen målskillnad. För Segeltorps del så är man nu på allvar indraget i bottenstriden, en poäng ner till Forshaga är inga stora marginaler.

Lämna ett svar