Vad kan Karlskrona göra nu?

För femte gången på tio matcher så tappade Karlskrona ett tvåmålsöverläge och nu befinner sig laget på en svag niondeplats. Med tanke på de förväntningar man hade på sig inför allettan och det lag man har så är det givetvis långt ifrån godkänt. Men vad händer nu, vilka handlingsvägar finns för Karlskrona att gå? Här är de vägarna jag ser…

Låta det rulla på…

Det naturliga är att bara låta det rulla på och hoppas att det löser sig av sig självt. Det innebär minst arbete och kostar inte en spänn, så kan man spara krutet till nästa säsong. Men finner sig verkligen fansen i att låta hela säsongen bara rulla dom ur händerna utan att man i alla fall försöker rädda den?

Sparka Eric Karlsson…

Man har redan sidsteppat Eric när man tillsatte Magnus Sundquist, men förvånande nog så behöll man Eric som assisterande. Kan man sparka honom helt för att visa handlingskraft? Jag har svårt för att se att det skulle hjälpa laget att prestera så mycket bättre (för Eric är väl inget sänke som ass?) men man visar som sagt var handlingskraft i alla fall.

Sparka Magnus Sundquist…

Man har sparkat en tränare för att laget inte presterade, ska man skicka en till? Visst är det tänkbart men knappast troligt. Man har kört den grejen att sparka tränaren, det funkar inte en gång till.

Värva spelare…

Man skulle kunna plocka in ännu mera spets, ännu fler spelare för att öka konkurrensen och få laget att lyfta. Men är verkligen problemet att man saknar spets och bredd?

Sparka och värva spelare…

Lösningen jag hade förordat om jag var sportchef. Det finns några spelare som underpresterar i laget, och det blir ett sänke för laget. Inte bara för att de drar ner prestationen, utan också för att medspelarna ser det och stör sig på det, vilket gör att de inte heller kan prestera. Men om man kickar ett par sänken och värvar in nytt blod så ruskar man om laget, får dem att se att ”presterar inte jag så kanske jag ryker”, samtidigt som man får lite ny omgivning att prestera i.

Det ska bli spännande att se vilken väg sportchefen Michael Sundlöv väljer, väljer han fel så kanske det är hans position som ligger pyrt till?

Lämna ett svar