Allmänhetens åkning

Som jag skrev i mitt inför-reportage inför dagens match mellan Kalmar och Skövde så var det något av en vattendelarmatch för de båda inblandade lagen. Och ska man döma av insatserna i dagens match så pekar det uppåt för Kalmar, medan det pekar neråt för Skövde. För långa stunder såg det ut som om Kalmar bedrev allmänhetens åkning i Skövdes zon.

Som jag tryckte på vidare i mitt inför så var nyckeln för Skövde att komma med samma inställning som till derbyt, att de skulle kriga så hårt att Kalmar inte skulle vara beredda att betala priset för att göra mål och i förlängningen vinna. Men Skövde bjöd både på gratis inträde till egna zonen och fria åkturer i densamma, och då roade sig givetvis Kalmar kungligt. Man vann skotten i den första perioden med 21-2(!) och hade inte det funnits en storspelande Eric Forsberg i Skövdekassen så hade siffrorna varit bra mycket större än de 1-0 som det var nu.

Men när Kalmar till den andra valde att istället skjuta på den gratis skjutbanan så kom också målen. 2-0 och 3-0 kom tidigt, tidigt i den andra perioden och Forsberg tyckte inte det var så roligt att få kämpa ensam på isen längre och lämnade för Fritz Abrahamsson. Det hjälpte dock föga, Kalmar kunde gå upp till 5-0 i den andra perioden och sedan också 6-0 tidigt i tredje. Då gick dels Kalmar ner lite grann i tempo, dels så verkade Skövde ledsna på att bli så förnedrade och bjöd i alla fall upp till kamp. Man satte högre press, fick ner Kalmar i egen zon, där man inte är lika bekväma, och kunde reducera både en och två gånger. Men det var givetvis för sent att ta betalt då. Kalmar hade redan smitit iväg med både seger och ära och man vann till slut med 7-2. Nu leder Kalmar serien, att man skulle få så lätt väg att nå serieledning hade de nog inte räknat med. För det är inte var dag man kan få åka allmänhetens en fredag i allettan. Skövde å sin sida har en lång resa på sig att fundera på varför man inte ens försökte i två perioder.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar