Korta ord om gårdagens matcher

Det spelades ett helt gäng matcher igår, så många att jag valde att hålla kommentarerna korta idag. Men några ord blev det. Håll till godo!

Allettan södra

Nybro-Halmstad 4-1

Nybro avfärdade Halmstad tämligen komfortabelt med 4-1, sista i tom kasse. Mycket tack vare ett väldigt starkt boxplay. Nybro redde ut hela åtta numerära underlägen under matchen. Extra noterbart är att två av utvisningarna kom sedan man hade för mycket folk på isen! Grovjobbaren Simon Eriksson dubbel målskytt.

Troja-Visby 2-3

Visby steppade snabbt upp efter förlusten mot Mariestad och fortsätter vara bortastarka. Segern mot Troja är en fjäder i hatten för ö-laget, och ett hack i skivan för Troja som många nog trodde hade hittat tillbaka till ett vinnande spel då man hade två raka segrar i bagaget.

Mariestad-Skövde 1-3

Skövde vann också säsongens tredje derby. I en jämn tillställning så var man ändå laget som vann de flesta närkamperna och visade på den bästa viljan, och som jag tjatat om, det är laget med bäst inställning som kommer vinna matcherna i slutändan.

Dalen-Kalmar 2-5

Det blev Kalmar som till slut fick stopp på Dalens vinstsvit i allettan. Klara 5-2 skrevs siffrorna till, efter bland annat denna minst sagt tursamma framspelning.

Bilder från hockeyettanplay.

Därmed så har Dalen, Kalmar och Nybro ett litet glapp ner till resterande lag som det är otroligt tajt emellan.

Allettan norra

Lindlöven-Strömsbro 2-5

Lindlöven verkade inte ha hämtat sig från käftsmällen de åkte på i matchen mot Hudiksvall dagen innan, då man tappade 3-1- till 3-3 med mindre än 35 sekunder kvar att spela. Men Strömsbro var effektiva i första perioden, tog ledningen med 3-0 och släppte sedan aldrig greppet. Matchens, och hela söndagens, snyggaste mål stod dock Lindlöven för då Filip Barklund står för en ruggigt snygg individuell prestation.

https://live.hockeyettan.se/

Väsby-Hudiksvall 1-3

Som jag skrev efter Hudiksvalls 3-1-upphämtning: Detta kan vara vändningen för Hudiksvall! Så blev det också mycket riktigt. För igår vann man mot topplaget Väsby med 3-1 och tar därmed sin första trepoängare i allettan. Nu blir man att räkna med!

Nyköping-Boden 1-4

Boden mal ner allt motstånd i den norra allettan. Femte raka segern kom mot Nyköping igår. Boden gjorde två snabba mål i mitten av den första perioden och sedan var det inget snack. Därmed så lämnar Roger Forsberg tränarjobbet i Boden som obesegrad i allettan, han har verkligen dukat upp det för sin efterträdare Per Ljusteräng.

Hanviken-Kiruna 7-1

Hanviken sällar sig till ett helt gäng med niopoängare efter segern mot Kiruna. Solklara 7-1 skrevs siffrorna till, och det ger inte bara tre sköna poäng tull Hanviken, utan dessutom en skön boost i målskillnaden. Så fick man också hjälp med målskyttet, eller vad sägs om detta självmål?

https://live.hockeyettan.se/

Södra vårettan

Tyringe-Huddinge 1-4

Tyringe fick lite hopp om att kunna störa favoriterna sedan man reducerat till 1-2 i början av den tredje perioden, men en replik bara 28 sekunder senare satte punkt för dom planerna och Huddinge kunde sedan spika slutresultatet till 1-4 i tom kasse. Nu avancerar Guddinge upp på en andraplats och mycket talar för att de är i toppen för att stanna.

Borås-Köping 6-3

Borås har fått upp ångan nu efter en trög start. Det blev nämligen ingen seger i första bortamatchen för Jacob Mylläri i Köping, utan Borås vann både skotten och målen klart oc avancerar nu upp på en slutspelsplats. Släpper man den igen?

Vimmerby-Forshaga 6-3

Vimmerby hade som väntat inga problem att vinna mot Forshaga. Gästerna var så nära som 3-2 mitt i tredje, men då steppade Vimmerby upp och gjorde tre raka mål och vann komfortabelt.

Norra vårettan

Vännäs-Borlänge 2-4

I en oväntat jämn match så höll Vännäs länge jämna steg med förhandsfavoriterna Borlänge, men Emild Linds 2-3-mål med drygt tre minuter kvar kom att bli matchavgörande. 2-4 kföll sedan i tom kasse med sju sekunder kvar. Därmed lever hoppet om slutspel för Borlänge, medan Vännäs allt mer ser ut att vara ett lag som får slåss om att hänga kvar.

Teg-Vallentuna 2-3

Teg drabbades av ännu en tung jobspost inför matchen, då viktige Oscar Frestadius lämnade för spel i norska Narvik. Och då en olycka sällan kommer ensam, så förlorade man också lite överraskande matchen mot Vallentuna med 2-3. Nu ramlar Teg under slutspelsstrecket, med tanke på spelartapp så kanske man blir kvar där?

Örnsköldsvik-Wings 1-4

Fem poäng, så mycket leder Wings serien med redan. Laget har inlett vårettanspelet med fem raka segrar, och givetvis var jumbon Örnsköldsvik inga problem för flygplatslaget. Frågan är om något lag ska kunna utmana dom?

Lämna ett svar