Så troligt är det att tränarna blir kvar – södra vårettan

Med tanke på hur många tränare som lämnat sina uppdrag i hockeyettan redan denna säsong, så öppnar det naturligtvis upp för att spekulera kring vilken tränare som blir nästa att lämna, antingen frivilligt, eller ofrivilligt. I en serie inlägg så tänkte jag försöka spekulera i hur stor sannolikhet det är att tränarna blir kvar i sin klubb säsongen ut. För de kan ju både vara så att tränarna får sparken eller att de vill lämna av eget val. nu är det dags för tränarna i den södra vårettan.

Vi går från troligast till minst troligt.

Mörrum – Thomas Engman

Thomas Engman sitter säkert av framför allt en anledning: Mörrum har inte råd att kicka honom. Att laget dessutom presterat helt ok efter sina förutsättningar hjälper givetvis till också.
Sannolikhet att han blir kvar: 99%

Borås – Gunnar Persson

Borås var snubblande nära en alletta som nykomling, så starkt har ingen nykomling gått sedan Krif debuterade i ettan. Faktum är att sista 12 omgångarna var man bäst av samtliga söderlag. Det, i kombination med historiken med laget, gör att han har ett grundmurat förtroende från klubbledningen.
Sannolikhet att han blir kvar: 99%

Vimmerby – Hampus Sylvegård

Vimmerbys grundserie var allt annat än bra. Laget som abonnerat på en allettanplats i många år, var aldrig riktigt nära att få spela i finserien. Delvis beroende på ett svagare lagbygge, men också på grund av en ny spelfilosfi som Hampus Sylvegård satte, en filosofi som tog lång tid att sätta och innebar en svag grundserie. Föreningen valde dock att låta det ta tid, man behöll Hampus trots de svaga resultaten och nu i vårettan så verkar det ha betalat sig. För laget leder nu serien och är också spelmässigt klart vassare. Det gör att Hampus kan sova lugnt om nätterna.
Sannolikhet att han blir kvar: 98%

Krif – Mikael Tisell

Mikael Tisell hade ett fint facit i Nybro, men fick sparken ändå och hamnade i betydligt mindre krävande Krif istället. Ett lag som gått från att vara en maktfaktor i ettan till en mer undanskymd roll. Det speglas också i kraven och förväntningarna på laget i allmänhet och Tisell i synnerhet. Klarar man sig från kvalspel neråt så lär han få vara kvar, speciellt som man antagligen inte har råd att sparka honom.
Sannolikhet att han blir kvar: 98%

Tyringe – Pelle Svensson

Tyringesupportrarna är ett luttrat släkte. Man vet om att man är ett bottenlag i ettan och har inte orimliga förväntningar på laget. Därför lär det inte bli några större drev om att avsätta Pelle ens om man ligger pyrt till. Laget lär dessutom ha några räddningsplankor, så det ska inte behöva sluta i en negativ kvalserie.
Sannolikhet att han blir kvar: 97%

Huddinge – Peter Nylander

Peter Nylander låg nog rätt risigt till länge under grundserien, men klubbledningen valde att stå bakom Peter trots att det tippade topplaget länge låg i botten av tabellen. På slutet hittade man dock en vinnande trend, och den har man spunnit på i inledningen av vårettan. Så fick inte Peter sparken tidigare, så lär han sitta rätt säkert nu. Det enda är om laget skulle riskera negativt kvalspel, men så illa ska det inte behöva gå.
Sannolikhet att han blir kvar: 95%

Segeltorp – Måns Krüger

Nytillträdde tränaren Måns Krüger har fått en fin start på vårettan med två segrar på fyra första matcherna. Det med ett lag som inte många tror på. Jag tror att han kommer sitta säkert även när förlusterna kommer, för det lär de göra, av den enkla anledningen att man inte har lag för att vara annat än ett bottenlag. Enda är om han själv känner att det är tröstlöst att åka på en massa förluster, och därmed självmant väljer att lämna.
Sannolikhet att han blir kvar: 95%

Linden – Nico Surenkin

Linden satsade för första gången på en heltidsanställd tränare i form av Nico Surenkin. Det blev väl ingen supersuccé i grundserien, men i vårettan har laget inlett starkt och kan man fortsätta på den vägen sitter han tryggt. Men samtidigt är kraven givetvis högre på en heltidsanställd tränare, och börjar det gå käpprätt så blir han en naturlig syndabock.
Sannolikhet att han blir kvar: 90%

Blir det foten för Forshagatränaren Tim Rivest? Foto: Oliver Åström, Kalix

Forshaga – Tim Rivest

Tim gjorde en stark säsong med Forshaga förra säsongen, hans första som huvudansvarig i a-laget, och byggde då upp ett förtroendekapital. Det lär dock ha naggats en del i kanten nu när man först slutade nia i grundserien och nu också ligger näst sist i vårettan. Visserligen har man ett rätt svagt lag, men man har försökt förstärka det med spelare på slutet, och ger det ingen utdelning och man fortsätter riskera negativt kval kan det mycket väl vara tränarpositionen man måste utvärdera, för till tvåan vill man inte.
Sannolikhet att han blir kvar: 70%

Köping – Johan Hellström?

Johan Hellström har redan sagt upp sig och tränar bara laget tills en ersättare har hittats.
Sannolikhet att han blir kvar: 0%

Lämna ett svar