Tendenser i serierna

Det är ännu väldigt tidigt i serierna, lagen har spelat mellan 2 och 5 matcher bara, men nog finns det tendenser som börjar skönjas. Här är mina korta reflektioner om de olika serierna.

Norra allettan

* Tre av fyra förväntade topplag befinner sig också i toppen. Att Boden, Piteå och Väsby kommer tillhöra topp 4 har de redan bevisat på isen.

* Det fjärde förväntade topplaget, Hudiksvall, ligger förvånansvärt nog sist. Jag har sett dellar av deras två matcher och jag tycker nyckeln varit hungern. De har inte krigat på samma sätt som deras motståndare gjort. Men så kanske det kan bli när man går in i en serie som stora favoriter, man tror att det ska gå av sig självt, men konkurrenterna är ett snäpp vassare och då (precis som jag skre i en krönika inför nedsläpp) så gäller det att kriga lika hårt själva för att klasskillnaden ska kunna fälla avgörandet.

* Bakom de tre(fyra) stora så har det ännu inte utkristalliserat sig så mycket, utan lagen har slagit varandra lite huller om buller. Strömsbro dock en liten positiv överraskning så här långt.

Södra allettan

* Dalen är en stor positiv överraskning, jag trodde de skulle få det tufft mot söderlagen men de levererar även mot dom och leder alltså serien med idel segrar så här långt.

* Om Dalen är den stora positiva överraskningen så är Karlskrona den stora negativa på en sistaplats. Förstaperioderna har varit bra, men sedan har strukturen fallerat och laget har rasat i de två sista. Nu möter man det andra bottenlaget Skövde imorgon, där MÅSTE man bara vinna.

* Kalmar och Nybro är som väntat i toppen, medan Troja gått oväntat hackigt.

* Som väntat så skiljer det inte många poäng mellan mittenlagen, det kommer bli en väldigt öppen historia detta.

Norra vårettan

* Wings trodde jag skulle bli ett topplag, men att de skulle leda serien med färre matcher spelade trodde jag inte. Samtidigt så är det Wings specialitet lite att inleda seriespelet starkt, men sedan brukar de också tappa på slutet (se grundserien som senaste exemplet). Vi går se hur länge de håller denna gång.

* Teg, Surahammar och Kalix jagar där bakom, precis som väntat. Surahammar inledde visserligen svagt men har taggat igång på slutet med sina två första trepoängare på bortaplan för säsongen, och det tror jag gjort susen med laget.

* Örnsköldsvik och Vännäs i botten redan från start, precis som väntat.

Södra vårettan

* Vimmerby har kastat sig ur startblocken och har ryckt åt sig serieledningen direkt. Inte överraskande direkt för potentialen finns ju i laget.

* Positiva överraskningen är Linden med tre segrar de första fyra matcherna, men mot Vimmerby hade man inte mycket att sätta emot.

* Huddinge verkar fått upp ångan och kommer nog bli att räkna med.

* Krif verkar ha fått ordning på försvarsspelet med Tisell som tränare.

* Borås den negativa överraskningen så här långt, men man blir säkert att räkna med när serien summeras.

* Köping, Forshaga och Segeltorp har parkerat sig i botten redan, de lär antagligen bli kvar där.

Lämna ett svar