Mörrum på ruinens brant!

Idag så hade Mörrum en presskonferens där man presenterade hur det ekonomiska läget ser ut. Och det visade sig vara värre än befarat.

6,7 miljoner kronor! Ja så stor är Mörrums samlade skuld och därmed så befinner man sig bokstavligen på ruinens brant. Laget behöver akut ha in pengar, det krävs först och främst 1,8 miljoner för att kunna slutföra säsongen. Skatteskulderna på 1,4 miljoner har man dock fått anstånd med till januari -24.

Klubben har nu tillsatt en tillfällig grupp på tre personer som ska förhandla ner spelarnas löner. Man räknar kallt med att spelare kommer att lämna klubben, och man slog också fast att a-laget inte kommer att prioriteras utan om det innebär degradering så får det göra det. Ungdomshockeyn är prioriterad.

Lyckas man inte få in pengarna som krävs så återstår antingen rekonstruktion eller konkurs. Man har dock fortfarande chans att få en elitlicens, då man inte redovisat negativt kapital tidigare. Men då måste skulderna ner rejält.

Lämna ett svar