Dagens allra viktigaste

Är just nu i en liten svacka där inspirationen och orken till skrivandet inte är den bästa. Men jag försöker kriga på, denna gång så blir fokus de viktigaste matcherna ur dagens meny på 17 matcher.

Piteå-Kiruna IF

Kiruna IF sitter i förarsätet i kampen om allettanplatsen med en poäng och en match mer kvar att spela än jagande Kalix. Men de ska mötas i sista omgången så för att ha råd med att förlora där så måste IF plocka tre poäng mer än Kalix fram tills dess. De har kvar att möta AIF vilket borde generera dessa tre poäng, men Kalix kan också plocka poäng fram tills dess. Därför vore det guld värt för IF om man kan ta poäng ikväll mot topplaget Piteå som lånat ut Jesper Ylivainio till Tingsryd. Så Piteå känner säkert att de är klara för en alletta (vilket de är i praktiken också) så frågan är om de är 100% fokuserade eller om de kommer vara lite för avslappnade.

Surahammar-Forshaga

De två lag som närmast jagar Mariestads femteplats. Förloraren kan med stor sannolikhet räknas bort från allettanjakten då man kan vara 8 (Surahammar) eller 9 (Forshaga) poäng bakom med tre omgångar kvar att spela och mycket sämre målskillnad. Surahammar har fördel av hemmaplan, där man tagit 13 av 18 poäng. Forshaga är formstarka med tre raka segrar mot Mariestad och Dalen, men också senast mot Linden där man vände ett 1-3-underläge till 4-3-seger på de sista sex minuterna. Vem griper det sista halmstrået?

Mariestad-Köping

Mariestad kan kanske inte säkra en allettanplats, men man har definitivt en fot i allettan vid seger mot Köping. Då har man 5-6 poäng ner med överlägsen målskillnad och bara tre matcher kvar att spela. Köping är dock luriga, de har inte vunnit så mycket, men de är ofta med länge i matcherna och senast höll de på att snuva Tranås på poäng.

Hanviken-Nyköping

Två lag inblandade i allettanstriden. Nyköping kan vid seger säkra sin allettanplats, medan Hanviken är i mer akut behov av poäng för att klättra över strecket. Båda lagen lär med andra ord vara ordentligt motiverade, och medan Hanviken har fördel av hemmaplan så är Nyköping formstarkare.

Wings-Vallentuna

Vinner Wings denna match så har de tagit ett jättekliv mot allettan, samtidigt som Vallentuna mer eller mindre tappat sin chans att nå dit. Vinner å andra sidan Vallentuna, så borgar det för en infernalisk kamp hela vägen in i mål för de båda lagen. Spännande!

Borås-Kalmar

Borås är bra för tillfället. De vann senast rättvist mot topplaget Troja och nu ska de i sin desperata jakt på Nybro och Halmstad försöka snuva också serieledande Kalmar på poängen.

Nybro-Mörrum

Mörrum befinner sig just nu i fritt fall, därför är det ett gyllene läge för Nybro att i realiteten säkra sin allettanplats genom att ta tre poäng här.

Lämna ett svar